Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland

Gezamenlijke exploitatie locatie KNHS/KWPN 19-02-2007

Stuur- en Werkgroep Haalbaarheid Huisvesting van start gegaan

Zoals bekend hebben het Federatiebestuur van de KNHS en het Bestuur van het KWPN besloten een onderzoek te doen naar de haalbaarheid van gezamenlijke exploitatie van de locatie te Ermelo. Zowel de Ledenraad van het KWPN en de Ledenraad van de KNHS hebben ingestemd met dit onderzoek,

De beide besturen hebben besloten een Werkgroep in het leven te roepen, bestaande uit de twee directeuren, de heren Bierling (KNHS) en Knaap (KWPN), en een onafhankelijke voorzitter. Daartoe werd de heer H.V. Boertjes aangezocht, die dit verzoek honoreerde. Inmiddels heeft de Werkgroep tweemaal vergaderd en de eerste vergadering van de Stuurgroep voorbereid.

De Stuurgroep, die de werkzaamheden van de werkgroep begeleidt en beoordeelt, bestaat uit de beide voorzitters, de heren Van den Heuvel (KNHS) en Visser (KWPN), en de beide penningmeesters, de heren Sevinga (KNHS) en Van der Linden (KWPN).

In de eerste vergadering van de Stuurgroep, gehouden op 5 februari 2007, werd de aftrap gegeven en met wederzijds goedvinden de taakopdracht en een intern en extern Plan van Aanpak vastgesteld. Belangrijk punt van aandacht is de ruimtelijke inpassing van de plannen op de beschikbare locatie. De planning van de werkzaamheden voorziet erin, dat de Werkgroep eind juni 2007 het eindrapport presenteert. Daarbij dient wel de kanttekening te worden gemaakt, dat de Werkgroep ten aanzien van het externe Plan van Aanpak afhankelijk is van derden.
Om de leden zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de voortgang van het proces zal er regelmatig een nieuwsbrief op de websites worden geplaatst.

(KWPN Persbericht, overname toegestaan)