Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Velpenaar aangehouden wegens huiselijk geweld

Publicatiedatum: 19-2-2007 14:04:09

VELP - In Velp heeft de politie zondagavond een 33-jarige inwoner aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 30-jarige echtgenote. De twee zouden na het carnaval vieren thuis ruzie hebben gekregen waarbij de Velpenaar thuis vernielingen zou hebben aangericht in de woning. Ook zou hij zijn vrouw hebben geschopt en hardhandig bij de keel hebben gegrepen. Volgens het slachtoffer was haar man onder invloed van alcohol en was er ruzie ontstaan toen hij met de auto weg wilde. Na de ruzie vluchtte de vrouw de woning uit waarna de politie gewaarschuwd werd. Die hield de Velpenaar in zijn woning aan. De man is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Carnavallisten opgepakt bij opstootje

Publicatiedatum: 19-2-2007 14:03:36

ARNHEM - Na een opstootje voor een horecazaak in het centrum van Arnhem heeft de politie in de nacht van zondag op maandag drie carnavallisten opgepakt. Het gaat om twee Arnhemmers van 15 en 22 jaar en een 22-jarige man uit het Brabantse Veldhoven. Laatst genoemde raakte licht gewond door een beet van een politiehond. Omstreeks twee uur ontstond er voor de horecazaak een opstootje tussen enkele carnavalsvierders nadat er in de zaak een vechtpartij was geweest. Toen personeel van de zaak daarbij ingreep werden enkele personen uit de zaak gezet. Omdat er buiten wederom een vechtpartij dreigde werd de politie gewaarschuwd. Agenten sommeerden de groep die buiten stond te vertrekken om zo de rust te kunnen herstellen. De twee Arnhemmers zouden daar geen gevolg hebben gegeven en de agenten hebben uitgescholden. Toen de Arnhemmers vervolgens werden aangehouden zou de Veldhovenaar geprobeerd hebben dat te verijdelen. Daarbij liep de man een bijtwond van een politiehond op. Omdat de Brabander later niet iets strafbaars verweten kon worden is hij na verhoor vrijgelaten. Hij was nog wel door een arts aan zijn verwonding behandeld. De twee Arnhemmers zijn in de loop van maandag na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Doorrijding na aanrijding en rijden onder invloed
Publicatiedatum: 19-2-2007 14:02:11

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft zondagavond een 44-jarige man uit die stad aangehouden in verband met het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed. De Arnhemmer zou op de Boulevard Heuvelink 22-jarige plaatsgenoot hebben aangereden. Het slachtoffer, dat te voet over straat liep, zou door de automobilist geschept zijn en enkele meters op motorkap van de auto zijn meegesleurd. Na de aanrijding zou de automobilist zijn doorgereden zonder zich bekend te maken. Het slachtoffer, dat met de schrik was vrijgekomen, gaf het kenteken door aan de politie waarna de Arnhemmer kon worden opgespoord, de man bleek thuis te zijn. Na ademonderzoek werd een alcoholpromillage gemeten van 1,29 (tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid). De politie heeft het rijbewijs van de Arnhemmer ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken en forse snelheidsoverschrijding, rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 19-2-2007 14:01:35

ARNHEM/LENT - Een 46-jarige Arnhemse automobilist is zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij in beschonken toestand betrapt was op een forse snelheidsovertreding. De man werd afgelopen vrijdag onderschept door de onopvallende videosurveillance van het verkeershandhavingsteam op de A325 tussen Arnhem en Nijmegen. Al op het Meldeplein in Arnhem viel de man op doordat hij met piepende banden wegreed bij een verkeerslicht. Daarop werd de achtervolging ingezet, waarbij in het wegvak waar maximaal 80 gereden mag worden een snelheid werd gemeten van 143 km/u. Bij Lent moest de Arnhemmer stoppen, waarbij tevens geconstateerd werd dat de man onder invloed van alcohol was. In het politiebureau werd een alcoholpromillage gemeten van 1,13 (ruim twee keer de norm).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---