CDA afdeling Gelderland


Steun voor verdiepte aanleg van de A15- Zaterdag 17 februari 2007

19-02-2007

DUIVEN/ZEVENAAR - De steun voor een verdiepte aanleg van de A15 in Duiven en Zevenaar neemt toe.

De provinciale CDA gaat bij de rijksoverheid pleiten om die snelweg in de Liemers geheel verdiept aan te leggen.
Om deze steun was gevraagd door wethouder Niko Verlaan van Duiven. De huidige CDA-gedeputeerden Theo Peters en Marijke van Haaren vinden dat een snelweg niet het landschap in de Liemers verder mag versnipperen. " Mede gezien het feit dat de Betuwelijn het gebied dwars doorkruist vraagt de aanleg van de A15 om een zorgvuldige inpassing."

De A15 wordt doorgetrokken vanaf Ressen en moet tussen Duiven en Zevenaar aansluiten op de A12. De weg moet vooral de Pleyroute rond Arnhem ontlasten.

Burgemeester en wethouders van Duiven en Zevenaar proberen tot overeenstemming te komen om samen op te trekken in verband met de A15.

Voor Duiven is het al zonneklaar dat de weg verdiept moet komen te liggen, zodat de bevolking er geen last van heeft.

De Zevenaarse wethouder Gerard Nijland wil zover nog niet gaan.

"De inpassing moet zodanig zijn dat de belasting minimaal is en het gebied leefbaar blijft. Maar misschien kan dat ook op een andere manier dan met een geheel verdiepte aanleg."

De twee gemeenten zijn met elkaar in overleg om samen een bureau opdracht te geven te onderzoeken hoe de weg het beste kan worden aangelegd. Nijland: "Maar dan moet je het samen wel eens zijn over de opdracht die je geeft. Dat onderzoek zal snel moeten, want de projectorganisatie voor doortrekking van de A15 is al van start gegaan."

bron: De Gelderlander