Ingezonden persbericht


Juniper Networks beveiligt verkeer op het mobiele-datanetwerk van T-Mobile Oostenrijk

Geïntegreerde Firewall/VPN/IDP-oplossing voor snelle doorvoer, complete beveiliging, virtualisatie en kostenbesparingen

Schiphol-Rijk, 19 februari 2007 - Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) levert de hoogwaardige beveiliging voor het datanetwerk van T-Mobile Oostenrijk, onderdeel van T-Mobile International. Dit project maakt deel uit van een grote systeemupgrade van het bedrijf. De Juniper Integrated Security Gateway (ISG 2000s) beschermt de mobiele data van de 3,1 miljoen abonnees en serviceproviderpartners van T-Mobile. De beveiliging omvat de legacy- en 3G mobiele infrastructuur en het interne verkeer op het operationele en onderhoudsnetwerk (OAM). De Juniper-oplossing biedt een geïntegreerde firewall, VPN en IDS (inbraakdetectie en -preventie), en kosteneffectieve virtualisatiemogelijkheden. Dit alles zonder concessies aan de netwerkcapaciteit.

Door een snelgroeiend klantenbestand en een sterke toename van het netwerkverkeer moest T-Mobile Oostenrijk de datadoorvoer verhogen en verbindingen met andere netwerkdomeinen leggen. Dit was noodzakelijk om de netwerkbeveiliging, servicebetrouwbaarheid en kosteneffectiviteit op een hoog niveau te houden. De upgrade naar de ISG 2000 FW/VPN/IDS-oplossing biedt het bedrijf multigigabit-prestaties, complete beveiligingsfunctionaliteit en uitgebreide virtualisatieopties. De inzet van de ISG 2000's is een aanvulling op de bestaande Juniper-beveiligingsoplossing die T-Mobile in andere gebieden van zijn netwerk inzet.

"De ISG-apparatuur beschermt het verkeer op onze productie- en interne datanetwerken met wire-speed en met hoge beschikbaarheid. Op die manier is de gebruikerservaring altijd maximaal", zegt Manfred Reiff, Senior Manager Packet Networks bij T-Mobile Oostenrijk. "We gebruiken het liefst geïntegreerde oplossingen op diverse punten, omdat dat kosteneffectiever is in aanschaf, gebruik en beheer."

De virtualisatieoptie was voor T-Mobile Oostenrijk een ander belangrijk punt bij de keuze voor de ISG vanwege de technische en kostenvoordelen. Elk apparaat is op te splitsen in een groep van maximaal vijftig logische firewalls, elk met een centraal beheerd beveiligingsbeleid. Hierdoor kan T-Mobile Oostenrijk verschillende klanten of partnerstromen op het productienetwerk indelen op basis van service of prioriteit. Dat geldt ook voor het verdelen van het interne verkeer op het OAM-netwerk, wat gebeurt op basis van gebruikersrechten en -verantwoordelijkheden. Dit is mogelijk vanaf single pair of volledig redundante, actieve-passieve ISG 2000's.

Juniper Networks ondersteunt mobiele operators om een veilige, intelligente en open-convergente IP-infrastructuur op te zetten. Daarbij wordt nauw samengewerkt met strategische partners om van producten complete oplossingen te maken voor core-, RAN- en IMS-architecturen. Elf van de twaalf grootste mobiele operators mondiaal gebruiken de mobiele oplossingen van Juniper Networks, terwijl ook de beveiligingsoplossingen van dit bedrijf worden ingezet in de grootste draadloze carriernetwerken.

"Net als bij serviceproviders van vaste lijnen is effectieve beveiliging van mobiele netwerken een grote uitdaging voor serviceproviders. Ze moeten hun netwerken uitbreiden en voorzien in de hoge eisen voor capaciteit, betrouwbaarheid en prestaties", zegt Gert-Jan Schenk, Vice-President Operations EMEA van Juniper Networks. "Onze ervaring met de beveiliging van de grootste wereldwijde netwerken van serviceproviders is zeer aantrekkelijk voor mobiele operators die hun activiteiten verschuiven naar vast-mobiele convergentie."

# # #

Juniper Networks
Juniper Networks ontwikkelt specifieke IP-platforms met hoge prestatieniveaus. Klanten kunnen hiermee op elke schaal uiteenlopende services en applicaties ondersteunen. Serviceproviders, ondernemingen, overheden en onderzoeks- en onderwijsinstellingen vertrouwen op het Juniper-portfolio van netwerk-, beveiligings- en applicatieversnellingsoplossingen. Deze vormen een oplossing voor de meest complexe, snel veranderende problemen in de meest veeleisende netwerken.