Politie Haaglanden

Persberichten 20 februari

Haaglanden, 20-02-2007

Jonge heler aangehouden
Den Haag - Agenten van Politie Haaglanden hebben maandagmiddag omstreeks 17.00 uur een 14-jarige Leidenaar aangehouden voor heling van een scooter. De jongen reed in de Waldorpstraat op de scooter, zonder helm en zonder kentekenplaat. Bij controle bleek dat de scooter geen contactslot meer had en dat de bestuurder pas 14 jaar oud was en dus helemaal geen scooter mocht rijden. De verdachte verklaarde dat hij de scooter, waarvan het framenummer was weggevijld, zojuist had gekocht voor 150,-. De jongen werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De moeder van de jongen is in kennis gesteld. De politie doet verder onderzoek in de zaak.

Dronken achter het stuur
Den Haag - Een 31-jarige man uit Madrid is dinsdagmorgen omstreeks 00.05 uur aangehouden voor het rijden onder invloed. De man werd in de Isingstraat gecontroleerd en blies bij de ademtest op het politiebureau 655 ugl. Hij bleek al eerder voor het rijden onder invloed te zijn aangehouden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en hij werd met een dagvaarding heen gezonden.

Snelheidsovertreders op de bon
Den Haag - Bij snelheidscontroles op de Binckhorstlaan, de Maanweg en de Laan van Hoornwijck heeft Politie Haaglanden maandag tussen 13.00 uur en 23.00 uur 3.319 bestuurder gecontroleerd. In totaal kregen 432 bestuurders een bekeuring voor het overtreden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Rijden met ongeldig rijbewijs
Den Haag - Agenten van Politie Haaglanden hebben dinsdagmorgen omstreeks 03.30 uur een 26-jarige Hagenaar aangehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs. De man kon bij een controle op de Loosduinsekade geen rijbewijs tonen en moest wel erg lang nadenken over zijn geboortedatum. Daarop hielden de agenten de man aan. Aan het politiebureau bleek het rijbewijs van de man ongeldig te zijn verklaard. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt voor rijden zonder geldig rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Geen zin in een omweggetje
Den Haag Bouwvakkers hebben maandagmiddag omstreeks twaalf uur een 23-jarige Duitser in de kraag gegrepen nadat hij op de Voldersgracht een aantal reclameborden had vernield. Een 36-jarige man uit Alkmaar die bezig was één van de borden op te hangen, had de resterende borden even op de grond gelegd. De 23-jarige liep vervolgens over de reclameborden heen en stampte deze plat. Toen de Alkmaarder de verdachte aansprak, ging deze volledig door het lint. Enkele bouwvakkers van een winkel in aanbouw, kwamen de Alkmaarder te hulp en overmeesteren de 23-jarige en droegen hem over aan de politie..Op het politiebureau verklaarde de verdachte dat hij geen zin had om om de borden heen te lopen en daarom er maar overheen denderde.

Extra rijles
Den Haag Een 21-jarige Hagenaar pikte maandagmiddag de auto van zijn vader nadat hij kort daarvoor voor zijn rij-examen was gezakt. Politieagenten zagen de jongen omstreeks kwart voor één met enkele vrienden rijden over de Fruitweg. Plotseling ging de 21-jarige midden op de weg vol op zijn remmen staan. De agenten besloten de jongen te controleren en ontdekten dat hij eerder op de dag voor zijn rij-examen was gezakt en dus niet over een rijbewijs beschikte. De auto had hij zonder toestemming van zijn vader meegenomen.

Pitbull grijpt kinderen
Den Haag Een loslopende pitbull-terriër heeft maandagochtend drie kinderen gebeten. De slachtoffers liepen omstreeks tien voor tien met hun klas door de Van Dijckstraat en waren op weg naar het politiebureau aan de Hoefkade voor een rondleiding. Een 19-jarige Hagenaar liet daar op dat moment zijn niet aangelijnde pitbull uit. De hond rende op de kinderen af, waardoor zij in paniek raakten en wegrenden. De pitbull sprong tegen meerdere kinderen op en beet drie van hen in hun armen. Omdat de eigenaar van het dier geen enkele aanstalten maakte om in te grijpen, ging een politieagent die getuige was van het hele gebeuren achter de hond aan. De agent wist de hond bij zijn halsband te grijpen. Pas hierop lijnde de 19-jarige het beest aan. De jongen is aangehouden. De drie gebeten kinderen zijn ter plaatse door de GGD behandeld. De politie heeft de hond in beslag genomen en overgebracht naar een dierenasiel.

Fransman rijdt veel te hard
Den Haag - Politieagenten in burger zagen dinsdagochtend rond 04.00 uur een 27-jarige man uit Frankrijk met hoge snelheid over de A4, ter hoogte van de afrit Rijswijk rijden. De agenten constateerden dat hij na correctie 155 km/u reed en zette hem aan de kant. Omdat hij in Frankrijk woont, moest hij gelijk 450,- contant afrekenen.

Fietser gewond door inhaalmanoeuvre
Den Haag - Tijdens een inhaalmanoeuvre van een 51-jarige scooterbestuurder, raakte een 68-jarige fietser gewond. De twee reden over de Rotterdamseweg toen de scooterbestuurder de fietser tijdens het inhalen raakte en het slachtoffer viel. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn gezicht en linkerarm. De ambulance nam hem mee naar het ziekenhuis. De scooterbestuurder kreeg een proces-verbaal.

Politie zoekt getuigen straatroof
Den Haag - Een 21-jarige man uit Soest werd op maandag 19 februari rond 23.50 uur op gewelddadige wijze beroofd van zijn portemonnee. De man liep richting het Prins Willem Alexanderhof en toen hij naast het gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken liep, voelde hij een arm om zijn keel. Daarna kreeg het slachtoffer een klap op zijn oog. Onder bedreiging pakte de man zijn portemonnee. Het slachtoffer zag drie mannen wegrennen.
Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem melden kan ook, bel dan 0800-7000.

Vuilnis buiten gezet
Den Haag - In vuilniszakken in de berm van de Scheveningse bosjes trof de politie op maandag 19 februari rond 13.15 uur 1.442 hennepstekjes aan. De vuilniszakken zijn naar het politiebureau overgebracht. De politie onderzoekt de zaak.

Vuurwapen in café aangetroffen
Den Haag - Na een melding dat er in een café aan de Weimarstraat een vuurwapen aanwezig zou zijn, trof de politie op maandag 19 februari rond 23.00 uur in het toilet een pistool aan. Uit onderzoek bleek dat het om een echt pistool ging, dat direct veiliggesteld werd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Dronken tegen paal
Leidschendam Een 39-jarige vrouw uit Leidschendam reed maandag 19 januari om 22.30 uur een tegen een verkeerspaal in de Nieuwstraat. Politieagenten roken dat de bestuurster had gedronken. De vrouw bleek inderdaad teveel gedronken te hebben, aan het bureau blies zij 740 ug/l. Zij moest direct haar rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod.

Verkeerscontrole
Wassenaar Politieagenten controleerden maandag 19 februari tussen 10.45 uur en 11.30 uur in de van Zuylen van Nyeveltstraat in totaal 48 bestuurders op het dragen van een autogordel. Zeven bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van een autogordel, zes voor het rijden door het rode verkeerslicht.

Getuigen betrappen woninginbreker
Naaldwijk - Getuigen zagen maandag 19 februari rond 12.00 uur een 17-jarige man uit Naaldwijk een woning aan de Fresiastraat uitklimmen. Zij vertrouwden het niet en belden de politie. Naar aanleiding van een goed signalement en een snelle zoekactie van de agenten, konden zij de verdachte in de brandgang tussen de Marocstraat en de Colmanstraat aanhouden. Doordat het alarm in de woning afging, had de verdachte zonder goederen de woning verlaten.

Zes automobilisten zonder gordel
Naaldwijk - De politie controleerde maandag 19 februari rond 15.15 uur 25 autos op de Anjerlaan. In totaal konden zeven bestuurders hun rijbewijs niet tonen en zes bestuurders reden zonder gordel. Deze 13 automobilisten kregen een bekeuring.

Jongen mishandeld, politie zoekt getuigen
Delft Een 16-jarige jongen uit Delft fietste vrijdag 15 februari om 15.00 uur samen met schoolgenoten over het fietspad naast de Provinciale weg. Vlak bij de flitspaal haalde een jongen van ongeveer 15 jaar oud met donker haar en een donkere jas aan hen in. De Delftenaar zag dat de jongen een vriend van hem aansprak en hem belemmerde verder te fietsen. Ook zag hij vijf andere jongens hard aan komen fietsen. De Deftenaar en zijn vriend probeerden daarop samen hard weg te fietsen. Even verderop voelde de Delftenaar dat iemand met een hard voorwerp op zijn achterhoofd sloeg. Het slachtoffer raakte even het bewustzijn kwijt en hield een ontwrichte kaak, een gekneusde rib en een hersenschudding aan het gebeuren over.

De politie komt graag in contact met mensen die kunnen helpen bij het onderzoek in deze zaak. Heeft u informatie die kan helpen bij de opsporing van de verdachten? Belt u dan met de politie in Delft 0900-8844. Liever anoniem? Dan belt u met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Hardrijders beboet
Zoetermeer De politie controleerde 19 februari tussen 07.30 en 12.30 uur aan de Afrikaweg op snelheid. 1.340 automobilisten passeerden de radar, waarvan 160 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/uur, terwijl 50 km/uur de toegestane snelheid is.