Gemeente IJsselstein


Vrijwilligers gezocht voor onderhoudsochtend labyrint

Datum: dinsdag 20 februari 2007
Ieder jaar onderhoudt een groep vrijwilligers onder leiding van wilgenkunstenaar Jan van Schaik het wilgenlabyrint van IJsselstein. Vrijwilligers zijn van harte welkom op de onderhoudsochtend op zaterdag 3 maart.
Een jongen helpt mee het opruimen van gesnoeide wilgentakken tijdens de onderhoudsochtend in 2006 Vrijwilligers zijn nog van harte welkom. Voor snoeimateriaal wordt gezorgd. Ook zal er warme drank en een eenvoudige lunch worden geserveerd.
Dode bomen worden vervangen en levende bomen worden gesnoeid. Daardoor ziet dit unieke groeikunstwerk er ieder seizoen en ieder jaar weer anders uit.
Wanneer en waar?
wanneer: zaterdag 3 maart, 10.00 -13.00 uur (of later indien nodig) waar: Labyrint van IJsselstein, westzijde Nedereindse Plas Aanmelden
Opgeven kan bij Matthijs Begheyn, m.begheyn@ijsselstein.nl en (030) 686 16 94.
Achtergrond van het labyrint
Op 26 maart 2003 werd op de nationale Boomfeestdag door ruim vierhonderd basisschoolleerlingen het Labyrint van IJsselstein aangeplant. Het Wilgenlabyrint groeit als kool en wordt veel gelopen door passanten, vooral kinderen. Dit is goed te zien aan het pad wat tussen het hoge gras ontstaat.
Leerlingen van IJsselsteinse basisscholen leggen het labyrint Het wilgenlabyrint van IJsselstein is geïnspireerd op een indianenlegende van de Pima indianen uit Arizona. Het labyrint is intussen bezocht door een afgevaardigde van het Pima volk, Earl Ray. Hij wil het idee overnemen en uitvoeren in Amerika. De Pima's vlechten met labyrintmotief in manden en kennen het niet als landschapskunst. Meer weten?
Wilt u meer weten over het labyrint? Bezoekt u eens de website van wilgenkunstenaar Jan van Schaik: www.janvanschaik.nl