AEGON

AEGON introduceert WGA-premies per branche

Voor middelgrote bedrijven die per 1 juli 2007 WGA eigen risicodrager willen worden, introduceert AEGON WGA-premies per branche. Alle kleine bedrijven (loonsom tot EUR 675.000) betalen bij AEGON een premie van 0,34%. Kleine bedrijven met een verzuim- of WIA-verzekering bij AEGON, krijgen een korting en betalen een premie van 0,32%.

De nieuwe branchetarieven gelden voor bedrijven tot 500 werknemers (met een loonsom vanaf ⬠675.000). Door de branchetarieven is het ook voor middelgrote bedrijven en hun tussenpersonen direct helder wat de WGA-premie is, waardoor zij eenvoudiger kunnen beslissen of uittreden mogelijk interessant is. Middelgrote bedrijven die bij AEGON een verzuim- of WIA-verzekering hebben, krijgen 10% korting op de branchetarieven. De branchetarieven gelden overigens alleen als in 2006 in de betreffende organisatie hooguit één medewerker in de WGA terecht is gekomen. Alle premiepercentages staan vast tot 1 januari 2011 en zijn van toepassing op het âuittreedmomentâ 1 juli 2007.

Inlooprisico meeverzekerd

Voor bedrijven die per 1 juli 2007 eigen risicodrager worden en zich hiervoor verzekeren bij AEGON, geldt dat werknemers die nà 1 januari 2007 ziek zijn geworden onder de dekking vallen. De AEGON WGA-Eigen risicodragen verzekering is een nieuwe module in het AEGON Gezond Werkplan, het totaalpakket voor ziekteverzuim, WIA en Arbo-dienstverlening.

Meer tijd

Harry van der Zwan, verkoopdirecteur AEGON Intermediair: âMet deze actie kunnen tussenpersonen in hun adviesgesprek direct een concrete premie geven en berekenen wat de financiële consequenties zijn van het uittreden uit het publieke stelsel. Dat scheelt de ondernemer tijd in het proces. Voor het eerste uittreedmoment, afgelopen oktober, hadden ondernemers slechts een paar weken bedenktijd. Daar zat de tijd voor het opvragen van offertes bij. Er was daardoor veel te weinig tijd voor het nemen van een weloverwogen beslissing. Dit keer kan dat wel. Onze branchetarieven helpen daarbij.â

Uittreden goed overwegen

Overigens is AEGON van mening dat de lagere kosten alleen niet doorslaggevend mogen zijn bij de beslissing van ondernemers om WGA Eigenrisicodrager te worden. Werkgevers houden namelijk tien jaar de verantwoordelijkheid voor de reïntegratie van zieke werknemers. Ook wanneer de zieke medewerker het bedrijf inmiddels heeft verlaten. AEGON raadt werkgevers daarom aan de beslissingen om uit te treden zorgvuldig af te wegen en te bespreken met hun (assurantie)adviseur.

20-02-2007