KLM

KLM Zomerdienst 2007

20.02.07

KLM Zomerdienst 2007

Groei KLM en Air France op belangrijke markten in zomerdienst 2007

AMSTELVEEN, 20 februari 2007 - KLM en Air France continueren in de zomerdienst 2007 de groei van hun capaciteit op belangrijke markten. Vergeleken met zomer 2006 groeit de capaciteit in beschikbare stoelkilometers (available seat kilometers: ASK's) met 5.4%, waarvan 5.6% op lange-afstandsroutes en 4.3% op middellange routes. De zomerdienst 2007 start op zondag 25 maart en eindigt op zaterdag 27 oktober.

Transatlantische groei met Northwest
Dankzij de succesvolle transatlantische joint venture met Northwest Airlines zal het aantal bestemmingen en vluchtfrequenties op de transatlantische routes drastisch stijgen. In totaal zal de capaciteit van KLM op Noord-Amerika stijgen met 15.2%.
Nieuwe diensten worden geïntroduceerd tussen Amsterdam en Hartford (in de staat Connecticut, V.S.); tussen Detroit en Brussel en tussen Detroit en Düsseldorf. Het aantal vluchten tussen Detroit en Frankfurt zal worden verdubbeld tot twee retourdiensten per dag. Al deze nieuwe diensten zullen worden uitgevoerd met Boeing 757-vliegtuigen van Northwest in een speciale transatlantische tweeklassen-configuatie. De vluchtfrequenties worden verhoogd op vluchten van Amsterdam naar Detroit, Boston, Los Angeles en Toronto. De extra vluchten naar Los Angeles en Boston zullen vroeg in de ochtend vertrekkend zijn, zodat ze goed aansluiten op vluchten vanuit het Midden-Oosten, Afrika en India.
Op de vluchten naar San Francisco wordt de capaciteit verhoogd door de inzet van de Boeing 747-400.

Groeimarkten
KLM en Air France zetten hun strategie van uitbreiding op de groeimarkten China, India en Zuid-Amerika voort. Het aantal wekelijkse KLM-vluchten naar China groeit naar 34, inclusief codeshare-vluchten met partner China Southern tussen Amsterdam en Beijing/Guangzhou.
Dit wordt het derde achtereenvolgende seizoen dat KLM de vluchtfrequentie op China opvoert.
Samen met Air France groeit het aantal wekelijkse vluchten naar China tot 69. Dat is meer dan enige andere Europese luchtvaartgroep aanbiedt.
In Zuid-Amerika gaat KLM Lima non-stop met Amsterdam verbinden, met zes Boeing 777-retourvluchten, en een 6e frequentie zal worden toegevoegd naar Quito/Quayaquil.
KLM zal de vluchtfrequentie op Hyderabad verhogen van 4x naar 5x per week; in totaal zullen KLM, Air France en Northwest naar India 43 wekelijkse vluchten aanbieden op de bestemmingen Delhi, Mumbai, Hyderabad, Bangalore en Chennai.
In totaal groeit de capaciteit van KLM met 7.4% op routes naar Azië en 3.7% naar Centraal & Zuid-Amerika.

Europa
De komende zomer zal de KLM de dagelijkse vluchtfrequentie op Barcelona, Moskou, Stavanger en Tallinn met één verhogen. Voor Moskou betekent dit dat KLM samen met SkyTeam-partner Aeroflot drie dagelijkse retourvluchten tussen Amsterdam en de Russische hoofdstad kan aanbieden.
De uitbreiding van Europese vluchten is onderdeel van het in zomer 2006 geïntroduceerde zevenblokkensysteem, dat passagiers meer vluchtmogelijkheden en betere aansluitingen tussen inkomende en uitgaande vluchten biedt.
KLM en Air France zorgen voor een betere balans in de uitvoering op vluchten van Amsterdam naar Parijs en Lyon. KLM neemt drie dagelijkse vluchten tussen Amsterdam en Parijs over van Air France en de Franse partnermaatschappij neemt drie vluchtoperaties tussen Amsterdam en Lyon van KLM over. De vluchtschema's en -frequenties blijven ongewijzigd. In totaal zijn acht Franse steden verbonden met Amsterdam.
De capaciteit op KLM's middellange routenetwerk stijgt komende zomer in totaal met 4.3%.

Vloot
Bij de start van het zomerseizoen heeft KLM een belangrijk deel van het vlootvernieuwingsprogramma afgerond met de vervanging van alle Boeing 767-300ER-vliegtuigen door nieuwe Airbus A330-200-toestellen. Ook is de eerste fase van de interieurmodificatie van de MD-11 afgerond. Nu zijn alle economy-stoelen vervangen door de nieuwe stoelen. De nieuwe configuratie van de MD-11 heeft meer stoelen in economy en minder in business class. De tweede fase van de cabinevernieuwing omvat het vervangen van de business class stoelen door de nieuwe lie-flat stoelen en de installatie van het inflight entertainment systeem dat ook aanwezig is op de Airbus 330-200 en Boeing 777-200.
Alle vluchten naar de Nederlandse Antillen en Aruba zullen standaard met MD-11's worden uitgevoerd.

Meer informatie over vluchtschema's en reisvoorwaarden is te vinden op www.klm.com en in de reserveringssystemen.