van de financiële steun aan patiëntengroepen ove
r heel Europa
Mime-Version: 1.0

Time : 16:13:21
Date : 20 February 2007
Sender Name: Glaxosmithkline

GlaxoSmithKline geeft een gedetailleerd overzicht van de financiële steun aan patiëntengroepen over heel Europa

Vandaag publiceerde GSK alle details van de steun die het bedrijf aan patiëntengroepen over heel Europa toekent. In het verlengde van ons engagement om de samenwerking met patiëntengroepen transparanter te maken, hebben we de details op onze website GSK.com en op de lokale Europese websites* gepubliceerd. Deze details omvatten lijsten van de patiëntengroepen, samen met de projecten en de toegekende financiële steun. Voortaan zal deze informatie jaarlijks gepubliceerd worden.

In 2006 gaf GSK in totaal £6,1 miljoen om een hele reeks activiteiten van 424 patiëntengroepen over heel Europa te steunen. Deze activiteiten gingen van core funding voor conferenties en materiaal tot projecten voor preventie, voorlichting en
bewustmakingsprogramma's voor bepaalde aandoeningen. Patiëntengroepen vertegenwoordigen de noden van miljoenen patiënten over heel Europa, die dankzij de steun van deze verenigingen een kwaliteitsvoller leven kunnen leiden.

GSK werkt samen met een brede waaier patiëntengroepen, gaande van overkoepelende organisaties tot verenigingen die actief zijn op het vlak van bepaalde ziektes zoals kanker, astma, diabetes en multiple sclerose. Deze samenwerkingsverbanden leveren wederzijds voordeel op om enerzijds de noden en prioriteiten van patiënten te leren kennen en anderzijds inzicht te verwerven in de uitdagingen van de geneesmiddelenontwikkeling.

GSK verbindt zich ertoe om voor de samenwerking met patiëntenorganisaties het hoogste niveau van transparantie en ethische normen te hanteren. Vertrouwen, wederzijds respect en het belang van een bestendige, langdurige werkrelatie bevestigen de geloofwaardigheid en de onafhankelijkheid van deze organisaties.

Andrew Witty, Voorzitter van GSK Europa, zegt: "De patiënt vormt het centrum van de inspanningen van GSK om nieuwe geneesmiddelen en vaccins te vinden. Om te slagen, moeten we duidelijk begrijpen wat de noden van de patiënt zijn in de verschillende ziektedomeinen waarin we onderzoek verrichten. Door vandaag deze details te publiceren, willen we opnieuw bevestigen dat GSK zich inzet voor een transparante samenwerking met deze belangrijke representatieve groepen. Deze publicatie weerspiegelt ook het ethisch karakter van onze samenwerking met deze organisaties."


* Een gedetailleerd overzicht van deze financiële steun is verkrijgbaar op aanvraag op ons kantoor vanaf 27 februari 2007.

Contactpersoon GlaxoSmithKline:

Danielle Jacobs
GSM +32 496 59 03 96