Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (20/02)

TILBURG, 20 februari 2007

Als de drank is in de man .

TILBURG: Op maandag 19 februari omstreeks 20.30 uur arresteerde de politie een 32-jarige Tilburger. De man was stomdronken en hinderde het verkeer op de kruising van de Gasthuisring met de Spoorlaan. Hij bevond zich midden op de kruising en hield een BBA-bus tegen. Ook andere weggebruikers moesten moeite doen om aanrijdingen met hem te voorkomen. De man was obstinaat en weigerde alle medewerking. Hij liet het aankomen op een arrestatie en kreeg in het politiebureau proces-verbaal voor zijn strafbare gedrag.

TILBURG: Een groep jongelui werd geweigerd bij een horecagelegenheid aan de Pelgrimsweg. Dat gebeurde maandagavond 19 februari om 21.30 uur. Er ontstond een woordenwisseling waarbij een 19-jarige Tilburger de openbare orde verstoorde. Omdat hij de vorderingen van de agenten niet opvolgde, werd hij aangehouden. Hij pleegde daarbij ook nog verzet en kreeg in het politiebureau proces-verbaal voor deze twee misdrijven.

TILBURG: Drie verdachten werden opgepakt naar aanleiding van vernielingen bij pinautomaten aan de Westermarkt. Getuigen meldden maandagavond 19 februari om 23.30 uur dat het trio lichtbakken en TL lampen vernielden bij de pinautomaten van een bankgebouw. De politie arresteerde ter plekke drie jonge mannen van 19, 18 en 17 jaar oud (allen afkomstig uit Tilburg). De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau, waar ze werden verhoord.
De getuigenverklaringen en eventuele beelden van de bewakingscameras zullen uitsluitsel moeten geven over het aandeel van iedere verdachte bij het plegen van dit misdrijf. Vooralsnog ziet de politie de 19-jarige Tilburger als hoofdverdachte. Hij bekende onder invloed van alcohol de aanstichter te zijn van het geheel.

Illegale snorder opgepakt

TILBURG: De politie arresteerde in de nacht van maandag 19 februari op dinsdag 20 februari een 42-jarige inwoner van Tilburg. De man had bij uitgaansgelegenheid aan de Bosscheweg zes passagiers opgepikt, die hij vervolgens tegen betaling naar een ander adres bracht. Achterin in de Volkswagen Golf zaten vijf passagiers, één zat er voorin de auto. De politie gaat er vanuit dat er sprake is van het illegaal uitoefenen van een taxibedrijf. Tegen de man is dan ook proces-verbaal opgemaakt.

Veelpleger ingerekend bij poging diefstal fiets

TILBURG: Agenten van het Biketeam zagen in de nacht van maandag 19 februari op dinsdag 20 februari dat een goede bekende van de politie zich verdacht gedroeg. Hij hing rond in de fietsenstalling aan de Spoorlaan. Bij nadere controle bleek dat de verdachte met twee stenen het kabelslot van een fiets aan het door hakken was, wat hem bijna was gelukt. De man werd aangehouden en ingesloten. De verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger vallen. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers. De 33-jarige inwoner van Tilburg is om die reden in verzekering gesteld.

Arrestatie na mishandeling

TILBURG: Een 20-jarige man uit Tilburg kreeg op de Heuvel klappen van een 18-jarige man uit Berkel-Enschot. Ruzie om een meisje was inzet van het geweld. Politieagenten van het Biketeam zagen het op een afstand van circa 50 meter gebeuren, trokken een sprintje en plaatsen hun mountainbike tussen de twee kemphanen. De 20-jarige man deed aangifte van mishandeling. Door een klap op zijn gezicht had hij een bloedend wondje opgelopen in zijn mond. De verdachte is na zijn arrestatie overgebracht naar het politiebureau, waar hij is verhoord. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Onderzoek naar vermoedelijke brandstichting

TILBURG: De politie is een onderzoek gestart naar een brand in een doe-het-zelf garage aan de Sint Annahof. De brand ontstond maandagavond 19 februari rond 20.10 uur. De gewaarschuwde brandweer had de brand snel onder controle. De dienstdoende brandweercommandant attendeerde de politie op een aantal verdachte omstandigheden, wat voor de politie reden is om een nader onderzoek in te stellen. De politie roept eventuele getuigen op om zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Auteur: Jeroen Steenmeijer