Unicef



Warme Truiendag in Schiedam 20 februari 2007, Den Haag - Op vrijdag 16 februari gingen de leerlingen van basisschool De Singel in Schiedam in een warme trui naar school, zodat de thermostaat wat lager kon. Bovendien hadden ze heel speciale gasten: Ali B, Gio en Miss Nederland Sherryl Baas.

Ali B, Gio en Miss Nederland Sherryl Baas met leerlingen van basisschool De Singel.
Ali B, Gio en Miss Nederland Sherryl Baas met leerlingen van basisschool De Singel.

Ali B maakt zich zorgen over de klimaatverandering en heeft daarom de rap 'Dit gaat fout' opgenomen. Hij wil samen met de Klimaatcampagne HIER, waaraan ruim veertig goededoelenorganisaties met steun van de Nationale Postcodeloterij meedoen, kinderen bewust maken van de gevolgen van de klimaatverandering.

De leerlingen van De Singel volgden samen met Ali B, Gio en Sherryl Baas een klimaatles van het Schooltv Weekjournaal en namen onder meer deel aan de 'leukste trui'-verkiezing. Ook andere scholen konden meedoen aan de Warme Truiendag, die voortaan jaarlijks op 16 februari zal worden gehouden. Door een originele foto van de klas in warme kleren te uploaden naar www.hier.nu maken de leerlingen kans op een optreden van Ali B op hun school.

Bekijk de uitzending van het Schooltv Weekjournaal over de Warme Truiendag
Meer over de HIER-campagne