Politie Limburg-Zuid

Datum dinsdag 20 februari 2007

Sittard; viertal pleegt vernielingen

De politie heeft dinsdagmorgen in Sittard omstreeks 05.30 uur drie mannen en een vrouw aangehouden omdat zij kort daarvoor enkele vernielingen zouden hebben gepleegd.

Het viertal zijn drie mannen van 19 jaar uit Sittard en den Haag en een 21-jarige vrouw uit Sittard. Op de Frans Erenstraat werden enkele bloempotten vernield, terwijl ook papierafval en een stoel op de rijbaan werden gegooid. In een brievenbus werd een in urine gedrenkte handschoen aangetroffen. Tegen de mannen en de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; aangehouden voor diefstal vlaggen

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie omstreeks 03.50 uur op de Welterlaan in Heerlen drie jongens van 18 en 19 jaar uit Heerlen aangehouden op verdenking van diefstal van enkele vlaggen.

De vlaggen werden weggenomen bij een benzinetankstation aan de Welterlaan. Toen agenten de vlaggen terugvonden bleek een van de vlaggen deels te zijn verbrand. Het drietal werd voor nader verhoor ingesloten.

Heerlen; kaak gebroken

Een 21-jarige inwoner van Landgraaf deed aangifte bij de politie van mishandeling door een onbekende man. Dat gebeurde omstreeks 01.30 uur in een Heerlens café.

Het slachtoffer raakte gewond aan zijn kaak. Deze bleek op twee plaatsen te zijn gebroken. Volgens het slachtoffer, kreeg hij zonder dat daar enige aanleiding toe was, van een onbekende man, een vuistslag in zijn gezicht. Een vriend van het slachtoffer kwam tussenbeide en wist erger te voorkomen.

De politie onderzoekt de zaak.

Hoensbroek; kind gewond bij afzetting optocht

Maandagmiddag raakte 3-jarige meisje en haar 25-jarige moeder gewond toen zij als toeschouwers, tijdens de karnavalsoptocht in Hoensbroek bij een wegafzetting werden aangereden door een bestuurder van een bestelbus.

Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw raakte aan een van haar handen gewond terwijl haar dochtertje een hersenschudding had opgelopen. Zondag hield de politie een 29-jarige inwoner van Hoensbroek als verdachte aan.

Het voorval vond plaats omstreeks 14.25 uur op de Kasteel Hoensbroeklaan. Een automobilist wilde met zijn bestelbus bij een wegafzetting (in verband met de optocht) toch doorrijden. Toen hem dat door een verkeersregelaar werd geweigerd werd hij boos. Daarop reed de man achteruit en raakte daarbij de vrouw en het kind. Daarna reed de automobilist weg. Aan de hand van het kenteken van de bestelbus kon de bestuurder worden opgespoord.

Hoensbroek; computers gestolen bij inbraak in school

Bij een inbraak in een school aan de Polderstraat in Hoensbroek werden het afgelopen weekeinde een goot aantal computers gestolen.

De dieven zijn het gebouw binnen gekomen aan de achterzijde waar zij een ruit vernielden. De dieven gingen aan de haal met 15 nog nieuwe computers met lcd-schermen. De inbraak heeft plaats gevonden tussen vrijdag 16 februari en maandag 19 februari. De politie stelt een onderzoek in.

Sittard; beurs geroofd tijdens vechtpartij

Maandagavond werd tijdens een vechtpartij op de Markt in Sittard een 21-jarige inwoner van Geleen van zijn beurs beroofd.

Het slachtoffer werd omstreeks 21.00 uur door meerdere jongens belaagd. Enkele jongens sloegen en schopten het slachtoffer. Dat gebeurde ook toen het slachtoffer op de grond terechtkwam. Op zeker moment wist het slachtoffer weg te rennen en alarm te slaan. Toen bemerkte hij ook dat zijn beurs was gestolen.

Politieagenten die snel ter plaatse waren, wisten drie verdachten aan te houden. Het zijn drie inwoners van Sittard van 15, 16 en 21 jaar oud.

Het drietal werd ingesloten in verband met het onderzoek.

Limbricht; echtpaar in woning overvallen

Maandagavond omstreeks 20.30 uur hebben enkele gemaskerde mannen een overval gepleegd op de bewoners van een woning aan de Vredeslaan in Limbricht.

Bij de overval raakte de 66-jarige bewoner licht gewond aan zijn hoofd.

De overvallers bedreigden de man en zijn vrouw en verdwenen met een onbekend geldbedrag.

De politie startte meteen een onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Sittard; overvaller aangehouden

De politie heeft maandag in Sittard een 44-jarige inwoner van Geleen aangehouden in verband met een overval op een winkel aan de Rijksweg-Centrum in Geleen op zaterdag 27 januari 2007.

Bij de overval bedreigde de overvaller een medewerker met een mes, waarna hij een greep in de kassa deed. Daarna vluchtte hij met een gering geldbedrag,

De verdachte kon worden aangehouden dankzij beelden van een beveiligingscamera in de zaak. De man wordt woensdag aan de officier van justitie in Maastricht voorgeleid.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --