Ingezonden persbericht


Shell Mediacontacten

PERSBERICHT

06/07 Den Haag, 20 februari 2007

Muziek van eigen bodem ongekend populair bij automobilisten

Shell's Made to Move Music Collection haalt platina

EMI Music heeft aan Shell vandaag een platina plaat uitgereikt voor de Made to Move Music Collection, een verzameling van 5 CD's met keus uit de verschillende genres; pop, jazz, dance, disco en muziek van eigen bodem. Dat autorijden en muziek luisteren een geliefde combinatie is, blijkt uit het feit dat in minder dan 2 maanden tijd al meer dan 500.000 CD's op Shell tankstations zijn verkocht.

Autorijdend Nederland lijkt het liefste mee te zingen met de meest verkochte `Eigen Bodem' compilatie CD waarop hits staan van onder andere Guus Meeuwis, Bløf en André Hazes. Bij een tankbeurt zijn de CD's voor slechts 2 euro bijbetaling te verkrijgen.

Muzikale voorkeur van Nederland
Gerd Karstens van EMI zegt over Shell's Made to Move Music Collection: "Het platina succes van deze CD collectie is te danken aan de mix van aansprekende nummers, een mooi vormgegeven hoes, actieve en creatieve promotie en natuurlijk de leuke prijs. Shell's Made to Move Music Collection vertelt ons het een en ander over de muzikale voorkeur van Nederland, en het blijkt dat automobilisten onderweg nog massaal een CD-tje spelen."

Over Made to Move
Verkoopcijfers zullen alleen nog stijgen aangezien de Made to Move Music Collection nog tot 2 maart te verkrijgen is bij alle Shell tankstations. De Made to Move Music Collection is onderdeel van Shell's Made to Move campagne dat Shell's klantbelofte ondersteunt. Klaas Engelsma van Shell: "Wij doen er alles aan om onze klanten te laten genieten van het autorijden. Door bijvoorbeeld continu brandstoffen te ontwikkelen die de prestaties van auto's verbeteren. Maar bij het genieten van autorijden komt meer kijken en muziek speelt hierbij een belangrijke rol. We zijn dus heel blij dat onze CD's zo gretig aftrek vinden."

Voor persvragen en beeldmateriaal kunt u terecht bij:

Shell Mediacontacten
Tel.: 070 ­ 377 8750
Fax: 070 ­ 377 8751


---- --