Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Kledingmerk Gaastra gaat bontvrij

Succes Bont voor Dieren in Campagne Bontmelding

Amsterdam, 20 februari 2007 - Kledingmerk Gaastra maakte deze week bekend te stoppen met het gebruik van echt bont. Bont voor Dieren feliciteert Gaastra van harte met deze diervriendelijke beslissing. De stichting voerde vanaf najaar 2006 campagne om Gaastra te bewegen tot een bontvrij beleid. Ook McGregor, waarvan Gaastra deel uitmaakt, gaat over tot een bontvrij beleid. Via www.bontvoordieren.nl kunnen mensen een bedankmail aan Gaastra sturen.

Afgelopen herfst werd Bont voor Dieren overstelpt met klachten van consumenten én winkeliers uit het hele land over het bontgebruik door Gaastra. Het bedrijf verwerkte konijnen- en wasberenbont in de kragen van jacks.

Aanvankelijk reageerde Gaastra niet erg toeschietelijk op alle klachten. Inmiddels is het bedrijf er echter van overtuigd dat er veel dierenleed aan bont kleeft en heeft het besloten geen bont meer te gebruiken.

Bont voor Dieren is erg verheugd over dit meest recente succes in de Campagne Bontmelding. Claudia Linssen, directeur: 'Gaastra toont hiermee dat het toch een bedrijf van deze tijd is. Diervriendelijkheid en duurzaamheid moeten voorop staan. Vachten van konijnen (verkregen uit bontfokkerijen) of van wasberen (gevangen in wildklemmen) passen zeker niet bij een modern en sportief bedrijf.'

(afmetingen na download: 1304 x 2149 px, klik rechts op de afbeelding en sla op) De foto is ook te vinden via: http://www.bontvoordieren.nl/img/gaastra112006/gaastra2.jpg

De cartoon Gaastra's domme bontje werd gemaakt door tekenaar Andre Slob voor de campagne van Bont voor Dieren en mag worden gepubliceerd o.v.v. Bron: Andre Slob / Bont voor Dieren.

----------



Ingezonden persbericht