Ingezonden persbericht



---



De snelste schoen ooit: de Maximum Attack by Q-Spyker

Over rijke sportgeschiedenis gesproken... Over rijke sportgeschiedenis gesproken

Bep van Klaveren bokste op Quickies. Faas Wilkes maakte zijn Oranje-debuut in 1946 op deze oer-Hollandse schoen. Kunstschilder Jopie Huisman legde de Quicks van Abe Lenstra zelfs vast op doek. Sjoukje Dijkstra schaatste zichzelf in 1964 een Olympische gouden plak op schaatsen van Quick en de spelers van AZ laten tegenwoordig hun kunsten zien in official teamwear van - je raadt het al - Quick. Kortom, het lag voor de hand dat Neêrlands Formule 1-held Christijan Albers een paar eigen schoenen zou krijgen uit de koker van deze Nederlandse schoenenfabrikant.

Toen bekend werd dat Quick Sports International BV het Spyker F1 team zou gaan sponsoren ontwikkelde de schoenenfabrikant in recordtempo een speciale schoenenlijn voor het hele team: de Q-Spyker lijn. Paradepaardje is de Q Maximum Attack, naar de mantra van Christijan Albers. Deze schoen is in nauwe samenwerking met Albers zelf tot stand gekomen en gemaakt van high tech materialen als kevlar. Naast de Q Maximum Attack omvat de lijn schoenen voor de monteurs, de mechanics serie, en modellen voor de team officials, met namen als Daytona en Le Mans.

Altijd al in de schoenen van Christijan Albers willen staan?

Naast schoenen voor het Spyker F1 team ontwikkelde Quick Sports International ook een consumentenlijn. Uiterlijk en qua constructie exacte kopieën van de officiële team schoenen (maar zonder dure brandwerende materialen), de Q Maximum Attack, de Mechanics, de Le Mans en de Daytona; allemaal binnenkort te koop bij geselecteerde verkooppunten. Klassieke schoenen met een hip en hedendaags design en een uitgesproken en sportief karakter. Voor de Formule 1-fanaat, de Christijan Albers-groupie of voor de liefhebber van Nederlands design; vanaf medio april zijn de Q-Spyker schoenen in limited edition verkrijgbaar.

Spyker en Quick

Zowel Spyker als Quick zijn legendarische Nederlandse merken. Spyker begon in 1898 in Amsterdam en bouwde onder andere de Gouden Koets. Quick begon in 1905 in Hengelo. Vele bekende Nederlandse sporters schaatsten, boksten of voetbalden zich in de vorige eeuw op Quickies naar hun successen. Zowel Spyker als Quick zijn onlangs na een tijdelijke afwezigheid weer helemaal back on track. Twee merken die samen staan voor Nederlands erfgoed, klaar om Nederland internationaal weer stevig op de Formule 1-kaart te zetten!

Voor verkoopinformatie bel: 020 ­ 547 31 74

www.fcquick.nl

Voor meer informatie of beeldmateriaal van de hele collectie: GCI Holland, Pieter Valk, 020 ­ 676 86 66, pvalk@gci.nlv


---- --