Corio


P E R S B E R I C H T

Corio breidt verder uit op de Italiaanse retailmarkt Aankoop van een 49%-belang in winkelcentrum Città Fiera in Udine, Italië

Utrecht, 19 februari 2007

Corio heeft overeenstemming bereikt over de aankoop van een 49%-belang in winkelcentrum Città Fiera in Udine (Italië). Met de overname is een bedrag gemoeid van circa EUR 87,0 miljoen (inclusief EUR 1 miljoen aankoopkosten). Het centrum heeft een bruto verhuurbaar vloeroppervlak van circa 70.800 m², waarvan circa 14.800 m² geen onderdeel vormt van deze transactie. Città Fiera draagt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2007 bij aan Corio's winst per aandeel en biedt potentie om waarde toe te voegen door gebruik te maken van de uitbreidingsmogelijkheden.

Winkelcentrum Città Fiera is gelegen aan de westzijde van Udine in de regio Friuli Venezia Giulia, tussen de regio Veneto in het westen, Oostenrijk in het noorden en Slovenië in het oosten. Het is het grootste winkelcentrum in de regio en het dominante winkelcentrum van Udine. Het verzorgingsgebied heeft 380.000 inwoners binnen 30 minuten rijtijd. Het centrum is makkelijk te bereiken vanaf snelweg A23, gelegen tussen Venetië, Triëst en Tarvisio. Het winkelcentrum bevindt zich bij de expositieruimte en het stadspark van Udine, en is ook goed te bereiken vanuit het stadscentrum van Udine. Udine is de provinciale hoofdstad en is tevens een universiteitsstad met een inkomen per hoofd van de bevolking dat ongeveer 12% hoger ligt dan het Italiaanse gemiddelde.

Città Fiera is het dominante winkelcentrum in de regio vanwege het grootste commerciële aanbod dat op één goede locatie is geconcentreerd. Het winkelcentrum heeft momenteel een bruto verhuurbaar vloeroppervlak van circa 70.800 m² met een aantrekkelijke branchering, bestaande uit een galerij van 160 winkels, een aantal middelgrote winkels, een multiplexbioscoop met elf zalen, twee foodcourts en restaurants. De Finiper hypermarkt van 9.000 m², een tuincentrum (3.000 m²) en een tankstation (2.800 m²) maken geen deel uit van de transactie. Belangrijke huurders van Città Fiera zijn onder meer Coin, Oviesse, Scarpe & Scarpe, Benetton, Sisley, H&M, Mega Intersport en Cantina Mariachi. Het centrum heeft 4.000 parkeerplaatsen, waarvan er 1.000 overdekt zijn. Città Fiera heeft momenteel een bezettingsgraad van 99%. Città Fiera, dat werd geopend in december 1992, is ontwikkeld door de verkoper. In het voorjaar van 2003 werd een uitbreiding van de winkelgalerij geopend.

Corio verwerft een 49%-belang in de onderneming die eigenaar is van Città Fiera, 47% van Financiere Concorde (die daarmee de overige 51% houdt) en 2% van Finanziaria Bardelli, voor een bedrag van EUR 86,0 miljoen, waarvan EUR 47,5 miljoen contant wordt betaald en EUR 38,5 miljoen door deelneming in de netto schuld van de onderneming. Corio zal toezicht hebben en zal samen met Financiere Concorde het financiële en bestuurlijke beleid van de onderneming vaststellen, waaraan ook gezamenlijk uitvoering wordt gegeven. Volgens de International Accounting Standards (IAS 31) moet de samenwerking tussen Corio en Financiere Concorde worden gezien als een joint venture, wat inhoudt dat Corio haar aandeel in het winkelcentrum naar evenredigheid moet consolideren. Beide partijen zijn overeengekomen dat Corio een voorkeursrecht heeft op de overname Corio, uitbreiding in Italië ­ 19 februari 2007

van het 51%-belang van Financiere Concorde in het geval deze mocht besluiten de aandelen aan een derde te verkopen. Bovendien zijn beide partijen overeengekomen dat Mr. Bardelli het management blijft voeren en dat Corio haar professionele retailexpertise zal inbrengen.

Financiere Concorde is tevens eigenaar ­ via een andere onderneming ­ van een gebied van circa 450.000 m² rondom het winkelcentrum dat kan worden gebruikt voor toekomstige uitbreidingen van Città Fiera, maar ook voor andere doeleinden en/of gemengde functies zoals grootschalige detailhandelruimtes, hotels, woningen en kantoren. Momenteel is de verkoper bezig met de volgende uitbreiding van het centrum.

Deze overname past zeer goed in Corio's strategische doelstelling om haar huidige sterke positie in de retailmarkten verder uit te bouwen door te investeren in dominante winkelcentra met groeipotentie in de huidige kernmarkten (Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië en Turkije). Met deze aankoop is Corio Italië eigenaar van zes regionale winkelcentra en één middelgroot winkelcentrum die allen dominant zijn in hun verzorgingsgebied.

Informatie over Città Fiera:
Website: www.cittafiera.it

Profiel Corio N.V.
Corio is één van de grootste beursgenoteerde retailondernemingen van Europa, belegger en manager van met name winkelcentra. 80% van de portefeuille van EUR 5 miljard is belegd in retail, voornamelijk dominante winkelcentra in haar vijf kernmarkten: Nederland (48% van de totale portefeuille), Frankrijk (24%), Italië (14%), Spanje (10%) en Turkije (4%). Corio voegt waarde toe aan haar winkelcentra en haar portefeuille door middel van plaatselijk hands-on management, waarbij gebruik wordt gemaakt van lokale organisaties die de portefeuilles exploiteren met behulp van ons eigen center-, facilitair- en verhuurmanagement. Corio is genoteerd aan de effectenbeurzen van Euronext Amsterdam en Euronext Parijs. Het aandeel Corio is opgenomen in de Euronext Midcap Index (AMX) en de MSCI World Index.