Ingezonden persbericht


Adaptec introduceert nieuw netwerkstorageplatform voor dataprotectieapplicaties

Snap Server 650 met AMD Opteron-processor topmodel van serie mkb-storageproducten

Londen - Verenigd Koninkrijk, 20 februari 2007 - Adaptec, Inc. (Nasdaq: ADPT), leverancier van toonaangevende storageoplossingen, introduceert de Snap Server 650. Dit netwerkstorageplatform is uitermate geschikt voor veeleisende dataprotectieapplicaties, zoals videosurveillance, databasearchieven voor e-mail, prestatiegevoelige diskgebaseerde back-up en gegevensherstel over grote afstanden. De Snap Server 650 biedt hetzelfde gebruiksgemak als andere Snap Servers en is schaalbaar tot 64,2 TB. Op basis van zijn uitstekende prestaties kan de Snap Server 650 concurreren met enterprise-storagesystemen, terwijl het systeem veel minder investeringen en onderhoud vereist.

De Snap Server 650 is het topmodel in de Snap Server-serie van Adaptec. Deze productserie omvat de volgende zes modellen.


* De Snap Server 110 en 210 zijn desktopsystemen met een vaste capaciteit, die speciaal zijn ontworpen voor vestigingen. Deze storageplatforms ondersteunen maximaal vijftig gebruikers, applicatieservers of back-upverbindingen.
* De Snap Server 410 en 510 hebben ook een vaste capaciteit en zijn inzetbaar in één rack. De platforms zijn bestemd voor remote bedrijfslocaties en ondersteunen tot 125 gebruikers, applicatieservers of back-upverbindingen.
* De Snap Server 520 en 650 zijn schaalbaar en in racks te plaatsen. Dit maakt deze systemen zeer geschikt voor hoofdkantoren van mkb-organisaties met verschillende vestigingen.

De Snap Server 650 gebruikt net als de overige Snap Servers het GuardianOS-besturingssysteem. Daarbij beschikt het storageplatform over een volledig aanbod van geïntegreerde databeschermingsoplossingen, zoals antivirus, gegevensback-up, -herstel en -replicatie. Ook is de Snap Server 650 gebaseerd op de AMD Opteron-architectuur. En beschikt het systeem over een basiscapaciteit van 1,2 TB, Serial-Attached SCSI-schijfstations (SAS) en een beschikbaar geheugen dat is uit te breiden van 2 GB naar 4 GB. Dit resulteert in een zeer snelle datastroom voor de ondersteuning van veeleisende dataprotectieomgevingen.

"Een uniforme aanpak voor mkb-organisaties werkt simpelweg niet. Deze bedrijven hebben namelijk dezelfde complexe eisen voor gegevensbescherming als grotere instellingen. Alleen hebben mkb-organisaties veel krappere IT-budgetten", zegt Steve Terlizzi, directeur en Vice-President Storage Solutions Group van Adaptec, Inc. "Om hun systeemeisen in te vullen, hoeven bedrijven geen concessies te doen aan systeemprestaties en databescherming. Adaptec levert met de Snap Server-serie namelijk uitstekende storageoplossingen voor het mkb. Zo bieden we systemen voor dataprotectie die we qua prestaties, gebruiksgemak en prijs blijven verbeteren. De Snap Server 650 is hiervan het meest recente bewijs."

Extra functies en voordelen van de Snap Server 650.


- Uitstekende prestaties. Het topmodel is uitgerust met dual-core 64-bit AMD-processors en draait op een GuardianOS-besturingssysteem dat twee keer zo snel is als concurrerende producten in dezelfde prijscategorie. Daarbij ondersteunt de Snap Server 650 een datastroom tot 1045 Mb/s. Dat maakt het platform zeer geschikt voor intensieve databeschermingsapplicaties.
- Omvangrijke databack-up. De Snap Server heeft een uitgebreid pakket van dataprotectiesoftware. Bedrijven kunnen hiermee eenvoudig back-up- en herstelstrategieën uitvoeren. Tot de geïntegreerde software behoort de Snapshot-technologie. Deze functie maakt virtuele datakopieën op een bepaald tijdstip of stelt filesystemen en -lijsten op van zoekgeraakte gegevens. Ook BakBone NetVault WorkGroup Edition-back-upsoftware met een 500 GB virtual tape library-vergunning (VTL) is in het GuardianOS-besturingssysteem geïntegreerd. Hierdoor ondersteunen Snap Servers disk-to-disk- (D2D) en disk-to-disk-to-tape-back-upstrategieën (D2D2T) voor gegevensopslag voor de lange termijn.
- Directe beschikbaarheid van data na een ramp. De Snap Enterprise Data Replicator (Snap EDR) is een optionele softwareapplicatie. Deze applicatie repliceert bestanden van elke remote Snap Server of UNIX-, Linux- of Windows-applicatieserver naar een centrale herstellocatie. Bij een systeemuitval of andere calamiteit kunnen beheerders of eindgebruikers deze bestanden herstellen.
- Een flexibele, schaalbare storagearchitectuur. De nieuwe Snap Server is uit te breiden met verschillende SANbloc S50 JBOD-apparaten met hot-swappable SAS en Serial ATA-schijfstations (SATA). De server is daardoor te gebruiken voor de opslag van productiedata (met SAS-schijfstations) en archiefdata (met SATA-schijfstations) en kan beide processen tegelijk uitvoeren. Bovendien kunnen bedrijven eenvoudig extra storagecapaciteit toevoegen met Instant Capacity Expansion (ICE). Zo beschikken ondernemers over een storageoplossing die met hun bedrijf meegroeit.
- Gegevensbescherming en -beveiliging. De Snap Server 650 is met CA eTrust Antivirus uitstekend beveiligd tegen malware. Ook tijdens de datareplicatie en -overdracht over het netwerk beschermt de oplossing de Snap Server door krachtige encryptie en authenticatiefunctionaliteit.
- Continue desktopback-up. StorAssure beveiligt gegevens die door werknemers op laptops of desktops opgeslagen zijn, ongeacht bedrijfsvestiging. Dit doet deze optie door automatische back-ups te maken naar een lokale of centrale Snap Server.

Prijs en beschikbaarheid
De Snap Server 650 is per direct verkrijgbaar bij distributeurs van Adaptec. De adviesprijs (exclusief btw) voor de Snap Server 650 bedraagt 15.170 euro. Uitbreiding van het storageplatform begint met de SANbloc S50 JBOD. Deze hardware kost minimaal 4.160 euro (excl. btw). De databeschermingssoftware van Adaptec is geïntegreerd in alle Snap Servers. Sommige applicaties zijn standaard en andere optioneel.

Over Adaptec
Adaptec biedt bewezen storageoplossingen die bedrijfskritische data en digitale content betrouwbaar verplaatsen, beheren en beschermen. De software- en hardwaregebaseerde oplossingen van Adaptec worden geleverd via Original Equipment Manufacturers (OEM's) en via kanaalpartners. Ze zijn door bedrijven, overheidsinstellingen en het mkb wereldwijd in te zetten voor storageconnectiviteit, databescherming en netwerkstorage. Adaptec is genoteerd aan de S&P Small Cap 600 Index .

Ingezonden persbericht