Gemeente Den Haag

Voetbalclub VUC draagt archief over aan Haags Gemeentearchief

De Haagse voetbalclub V.U.C. heeft een zeer fraai sportarchief. Voor het toekomstig behoud van dit archief en ter voorbereiding van de viering van het 100-jarig bestaan van de vereniging heeft het bestuur van V.U.C. besloten de papieren, foto's, affiches en andere documenten op een veilige plaats onder te brengen. Het V.U.C.-archief wordt aan het Haags Gemeentearchief in bruikleen gegeven.

De Haagse voetbalclub V.U.C. heeft een zeer omvangrijk archief. Omdat de club geen goede depotruimte tot de beschikking had om de papieren en audio-visuele historie van de club optimaal te bergen, is besloten het archief aan het Haags Gemeentearchief in bruikleen te geven. Het archief is voorafgaand aan de overdracht toegankelijk gemaakt voor onderzoekers. Alle archiefstukken zijn geïnventariseerd door de V.U.C.-leden Ab Bourquin, Emmy van Drunick, Frans van der Meer, Rob Schamper, André de Vries en Rob Wursten, tezamen met Henk Dekker, Corien Glaudemans en Marieke Kroonen van het Haags Gemeentearchief.

Het Haags Gemeentearchief beheert behalve het archief van de gemeente Den Haag ook andere archieven van sportverenigingen, particuliere instellingen en personen. Door de speciale depotomstandigheden is de veilige bewaring van archiefdocumenten bij het Haags Gemeentearchief (HGA) gegarandeerd. Voor onderzoekers is het mogelijk om archiefstukken in te zien op de studiezaal van het HGA.

De toegang tot de studiezaal van het Haags Gemeentearchief bevindt zich in het Atrium van het Stadhuis, Spui 70. De studiezaal van het Haags Gemeentearchief is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 - 17.00 uur.