Politie Haaglanden

Persberichten 21 februari

Haaglanden, 21-02-2007

Verzameling kostbare Disneybeeldjes gestolen
Den Haag Uit de kelder van een woning aan het Zonneoord is dinsdag 20 februari een zeer kostbare verzameling Dinseybeelden weggenomen. Onbekenden verschaften zich ergens tussen 07.00 s ochtends en 19.30 uur de toegang tot de woning en namen naast een groot aantal andere goederen ook de verzameling beelden mee. De totale waarde van deze ongeveer tachtig beeldjes bedraagt zon 9000 euro. De politie onderzoekt de zaak. Heeft u informatie die de politie helpt bij het oplossen van deze inbraak? Belt u dan met de politie via 0900-8844. Anoniem kan via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Dank voor de aanhouding
Den Haag Vaak zal het de politie niet gebeuren dat zij door een zojuist aangehouden verdachte wordt bedankt, maar woensdagochtend 21 februari overkwam het twee Haagse agenten. Zij zagen omstreeks half drie op de Lozerlaan een slingerende auto door rood rijden. Op de kruising met de Jaap Edenweg lieten de politieagenten de auto stoppen en spraken zij de 28-jarige bestuurder aan. De man die met een fles drank tussen zijn benen zat stapte uit en sprak de agenten aan met de woorden: Ik ben blij dat jullie me stoppen. Ik heb geen rijbewijs en ik heb veel gedronken. Vervolgens gaf de man de autosleutels af en verklaarde hij dat zowel deze als de auto waren gestolen. De man bleek eerder op de avond een jas te hebben weggenomen uit een café in de Theresiastraat. Hij wist te achterhalen bij welke auto de autosleutels in de jaszakken hoorden en ging er met de wagen vandoor. Op het politiebureau verklaarde de man dat hij rare dingen doet als hij heeft gedronken.

Tegen beter weten in
Den Haag Ook nadat in zijn tas 19 scheermesjes speciaal voor vrouwen waren aangetroffen, bleef een 25-jarige Hagenaar een winkeldiefstal ontkennen. Een klant van een winkel aan de Stede waarschuwde dinsdag 20 februari om 13.00 uur een medewerker van de zaak dat een man goederen had gestolen uit manden bij de ingang van de winkel. De verdachte werd vervolgens door een beveiligingsmedewerker aangehouden. In een tas had de verdachte de scheermesjes en één van zijn jaszakken zat vol met nieuwe aanstekers. De verdachte bleef bij hoog en laag beweren dat hij de spullen niet had gestolen. Hoe de spullen dan in zijn bezit waren gekomen, kon hij niet verklaren.

Aangehouden na brandstichting in prullenbak
Den Haag De politie heeft dinsdagmiddag 20 februari om 16.30 uur Haagse jongens van 13 en 14 jaar aangehouden. Agenten betrapten de jongens op heterdaad toen zij in de Beetsstraat een prullenbak in brand staken. De jongens probeerden nog weg te rennen, maar werden door de agenten achterhaald. De oudste verdachte bekende de brandstichting en is doorverwezen naar Bureau Halt.

Man steelt kruiwagen
Den Haag Een 56-jarige Hagenaar is dinsdagavond 20 februari omstreeks 19.00 uur aangehouden nadat hij van een bouwterrein aan de Jonathanstraat een kruiwagen had gestolen. Een getuige zag de verdachte de kruiwagen wegnemen en in zijn auto laden. Hij noteerde het kenteken en belde de politie, die de verdachte opwachtte in de straat waar hij woonde. De man bekende de diefstal en verklaarde de kruiwagen bij zijn zoon te hebben gestald. Daar is de kruiwagen later teruggevonden.

Eén op de vijf rijdt te hard
Den Haag - Tijdens een snelheidscontrole op de Binckhorstlaan zijn dinsdagmiddag 20 februari tussen één uur en half vijf 190 automobilisten betrapt op het overtreden van de maximumsnelheid. In totaal werden 970 bestuurders gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Vandaal aangehouden
Den Haag De politie heeft dinsdagmiddag 20 februari om 16.30 een 13-jarige Haagse jongen aangehouden die ervan wordt verdacht in de Siem Leenestraat de zijspiegel van een auto te hebben vernield. Een getuige zag de jongen samen met twee vrienden door de straat fietsen en tegen autospiegels trappen. De getuige ging de jongens achterna, maar kon hen niet inhalen. Toen hij even later op het politiebureau in de Aaltje Noordewierstraat zijn verhaal kwam doen, zag hij de drie verdachten voorbij lopen. Samen met enkele agenten rende de getuige naar buiten en kon de 13-jarige worden aangehouden.

Jeugdige brandstichters betrapt
Den Haag - Brandende trottoirplanken op de Markenstraat brachten de wijkagent op 20 februari omstreeks 20.30 uur op een idee. Nadat de brandweer de brand had geblust, bleef de wijkagent op de hoek wachten op de eventuele terugkomst van de brandstichters. Zijn voorgevoel bleek juist en zodra de brandweer was vertrokken verschenen er vier Haagse jongens (15 en 16 jaar). Op het moment dat zij de planken weer aanstaken, werden ze aangehouden.

Inbreker in de kraag gevat
Den Haag Dankzij een oplettende getuige konden politieagenten woensdag 21 februari om 00.30 uur een 39-jarige Hagenaar aanhouden op de Beeklaan. De getuige meldde dat hij zag dat een man inbrak in een woning aan de Valkenboslaan en vervolgens weggefietste. De politiemensen zetten de achtervolging in en achterhaalden de inbreker. Zijn fiets werd in beslag genomen en de man werd ingesloten voor nader verhoor.

Rijbewijs kwijt na racen
Leidschendam Een 41jarige Leidschendammer is dinsdag 20 februari om 21.15 uur aangehouden omdat hij aan het racen was. De man reed met zijn auto in de Vliettunnel met een snelheid van 136 km/u daar waar maximaal 50 km/u is toegestaan. De man moest zijn rijbewijs inleveren en hij kreeg een proces-verbaal.

Vier jongeren aangehouden na diefstal op school Voorburg - Vier jongeren (12-14 jaar) werden maandag 20 februari op hun school aan de Van Horvettastraat aangehouden. Een van de jongens had een van school gestolen dvd-drive (computeronderdeel) in zijn bezit terwijl de anderen er van verdacht worden gebruik te hebben gemaakt van deze dvd-drive. De politie onderzoekt de zaak.

Erg hard
Wateringen Politieagenten zagen dinsdag 20 februari om 23.00 uur een automobilist met zeer hoge snelheid over de N211 rijden. De 28-jarige automobilist uit Den Haag haalde een ander voertuig rechts in met een snelheid van 183 km/u. De Hagenaar moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Klussende dief
Wateringen - Een 49-jarige man uit Den Haag dacht dinsdag 20 februari om 18.00 uur goedkoop te kunnen klussen door boormachinebitjes mee te nemen uit een winkel aan de s-Gravezandseweg. Personeel van de winkel betrapte de Hagenaar en belde de politie die de man meenam naar het bureau. De verdachte kreeg een proces-verbaal wegens winkeldiefstal.

Teveel op
s-Gravenzande - Voorbijgangers belden 20 februari om 21.00 uur de politie toen zij zagen dat na een aanrijding de bestuurder uit zijn auto kroop en in het gras langs de Maasdijk ging liggen. Politieagenten spraken de man aan en roken een behoorlijke alcohollucht. De 56-jarige automobilist uit Rotterdam moest blazen en blies 760 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Verkeerscontroles
Maasdijk Politieagenten controleerden 20 februari tussen 08.30 uur en 11.00 uur op de Coldenhovelaan meerdere voertuigen. Twee bestuurders uit Tsjecho-Slowakije en Groot-Brittannië moesten beiden direct 130,- afrekenen, omdat zij mobiel belden tijdens het rijden in een vrachtwagen. Achttien bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van een autogordel, twee voor het niet hebben van een rijbewijs. Op de Veilingweg kregen 11 bestuurders rond 15.00 uur een bekeuring voor het niet dragen van een autogordel. Politie Haaglanden controleert regelmatig op het dragen van de autogordel, omdat de gordel levensreddend en letselbesparend werkt bij een ongeval. De overlevingskans bij een verkeersongeval is bijna vijftig procent hoger als de autogordel gedragen wordt.

Verdachten winkeldiefstal aangehouden
Delft Twee inwoners van Delft (16 en 21 jaar) werden dinsdag 20 februari om 20.00 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De 27-jarige bedrijfsleider van een supermarkt aan het Bastiaansplein zag dat de twee personen met een grote tas de winkel verlieten. Hij ging ze achterna en belde direct de politie. Agenten konden de twee achterhalen en hielden ze aan. Beide verdachten werden ingesloten voor nader verhoor.

Te hard over snelweg
Delft Een 30-jarige automobiliste uit Delft raakte woensdag 21 februari om 00.50 uur zijn rijbewijs kwijt. De man reed over Rijksweg A13 met 169 km per uur en overschreed daarmee fors de toegestane snelheid van 100 km per uur. Met een fikse bekeuring moest de man lopend verder.

Amsterdammer door rood
Delft Een 32-jarige Amsterdammer negeerde dinsdag 20 februari om 11.15 uur onder de ogen van een politieagent het rode voetgangerslicht aan de Krakeelpolderweg. De agent die ook voor het rode verkeerslicht stond te wachten sprak de man hierop aan. De Amsterdammer liep echter door en was niet voornemens om naar de agent te luisteren. Na een goed gesprek aan het bureau kon de man met een bekeuring op zak verder.

Man bedreigt bijstandsconsulenten
Zoetermeer Politieagenten hielden dinsdag 20 februari om 13.15 uur aan de Cornelis Boslaan een 27-jarige Zoetermeerder aan. De man bedreigde in zijn woning twee bijstandsconsulenten (30 en 35 jaar) en was zeer agressief richting deze twee medewerkers. Tijdens verhoor bekende de man zijn betrokkenheid. Hij moet zich 15 mei verantwoorden voor de rechter.

Motoragente komt ten val
Zoetermeer Een 24-jarige motoragente kwam dinsdag 20 februari om 11.20 uur ten val op de Du Meelaan. De agente botste ter hoogte van de Dirc van de Doortogelaan tegen een personenauto, die werd bestuurd door een 64-jarige Zoermeerse. De automobiliste wilde keren en zag de vlak achter haar rijdende motoragente over het hoofd. De agente werd met knieletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Zoetermeer Politieagenten troffen dinsdag 20 februari om 13.50 uur in een woning aan het Moerwater een hennepkwekerij aan. In de woning troffen agenten 240 planten en andere toebehoren aan. Tevens bleek dat er sprake was van illegale stroomafname. De 22-jarige bewoner meldde zich later aan het politiebureau en werd aangehouden.

Vrouw gewond bij aanrijding
Zoetermeer Een 58-jarige automobiliste uit Zoetermeer raakte dinsdag 20 februari om 13.30 uur gewond bij een aanrijding op de Aziëweg. De vrouw werd van achteren aangereden door een 56-jarige automobilist uit Zoetermeer. De onfortuinlijke vrouw werd met nekklachten vervoerd naar een ziekenhuis.

Flinke vertraging na frituurspoor
Zoetermeer Een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lijnden veroorzaakte dinsdag 20 februari om 14.10 uur flinke verkeershinder in Zoetermeer. Politieagenten bemerkten dat op de Afrikaweg een soort van oliespoor lag. Na onderzoek bleek dat het ging om een vettige substantie (soort frituurvet). Via het spoor kwamen de agenten achter de veroorzaker, een vrachtwagen van een bedrijf aan de Boerhavenlaan. De brandweer en een gespecialiseerd bedrijf hebben met speciale zuigers het wegdek schoongemaakt. Het verkeer ondervond veel hinder van de werkzaamheden.

Dronken chauffeur eindigt in de cel
Zoetermeer Een 33-jarige automobilist uit Wilnis werd woensdag 21 februari om 00.40 uur aangehouden op de Velddreef. De man reed onder invloed en blies aan het bureau 410 ugl. Aan het bureau beledigde de man politieagenten en gedroeg hij zich recalcitrant. De man werd ter ontnuchtering en nader verhoor ingesloten.