Bodegraafse politie pakt autocriminaliteit aan

Bodegraven, 21-02-2007 * Politie Hollands Midden in Bodegraven pakt autocriminaliteit aan. Het aantal autoinbraken is het afgelopen jaar gestegen, van 141 in 2005 naar 284 in 2006. Daarom heeft het team extra toezicht ingesteld op tijdstippen en plekken waarop de meeste auto-inbraken worden gepleegd. Een voorbeeld is de koopavond in het winkelgebied.

Maar de politie kan het niet alleen. ,,Het is van belang dat mensen bij ons ook melden als ze een verdachte situatie zien", aldus teamchef Henk Zielstra van het politieteam Bodegraven/Reeuwijk. ,,Dan kunnen we snel reageren." Een verdachte situatie is niet alleen als een burger ziet dat er bijvoorbeeld een ruitje wordt ingeslagen. Maar ook als iemand op een parkeerplaats uitgebreid in auto's kijkt. Ook is het altijd van belang dat mensen aangifte doen van een autoinbraak. Dat kan op het politiebureau, via internet (www.politie.nl) of telefonisch via 0900-8844.

Preventie Uit analyse blijkt dat autocriminaliteit in heel Bodegraven voorkomt. Opvallend is dat er navigatiesystemen uit de auto's worden gestolen, daarnaast gaat het ook om bankpasjes en laptops. De politie roept burgers op inbrekers geen kans te geven. Laat geen waardevolle spullen in de auto achter, ook geen andere zaken als kleding en boodschappentassen. Zet het dashboardkastje en het oprolbare bagagedek van de kofferbak open zodat ook te zien is dat er niets te halen valt. Doe de auto altijd op slot, ook als u maar even weg bent. De komende tijd zullen politieagenten preventieacties in Bodegraven houden, waarbij zij burgers wijzen op het belang van een goede preventie en spiegelhangers uitdelen waarop tips ter voorkoming van autoinbraken staan. De spiegelhangers zijn ook verkrijgbaar op het politiebureau.