Politie Gelderland-Midden

Even weg? Raam op slot!

Publicatiedatum: 21-2-2007 11:28:44

Inbrekers klimmen in Bemmel naar eerste verdieping

BEMMEL De politie in Rivierenland West onderzoekt op dit moment diverse aangiftes van woninginbraak. Opvallend is de relatief nieuwe methode van inbraken via een raam op de eerste verdieping van de woning. Kennelijk kan op veel plaatsen via het dak van een naburige schuur of garage, dan wel via afvalcontainers of andere hulpmiddelen relatief makkelijk naar boven worden geklommen.

Politieonderzoek heeft inmiddels ook uitgewezen dat juist op de verschillende verdiepingen van de woning lang niet altijd ramen worden afgesloten als bewoners niet thuis zijn. Ook komt het voor (bij met name dakramen) dat een plastic schuifje wordt gebruikt om het raam op een kierstand te zetten. Naar nu blijkt maakt het inbrekersgilde hier misbruik van. Bij 14 recentelijk gepleegde inbraken is de inbreker via een raam (en veelal via het dakraam) naar binnen geklommen.

Raam op slot
Nagenoeg alle woninginbraken waarbij de inbreker naar binnen klimt, worden overdag of s avonds gepleegd. In vrijwel alle gevallen blijken de bewoners (even) niet thuis te zijn. Het dringende advies is dan ook alle ramen en deuren van de woning goed af te sluiten als u al is het maar even voor een boodschap uw woning verlaat. Ook de ramen op de verschillende verdiepingen van de woning.
Naast preventietips roept de politie getuigen ook dringend op direct contact met de politie op te nemen, als zij elders in hun woon- of werkomgeving mensen op muren of daken zien klimmen. De politie is dag en nacht bereikbaar op telefoonnummer 0900 8844. Heeft u informatie over deze inbraken, maar wilt u per sé anoniem blijven, belt u dan met 0800 7000, het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem.

De gegevens die door de politie bij de na de aangiftes gehouden buurtonderzoeken zijn verzameld, worden nog nader geanalyseerd. Ook onderzoekt de recherche de verschillende aangiftes op eventuele overeenkomsten en te verifieren bijzonderheden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 688 221

---