Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Ermelo - neprechercheurs  aangehouden                     |
De politie heeft woensdagmorgen (21/2) twee 16-jarige jongens uit Ermelo aange-houden. Zij worden ervan verdacht zich maandagavond voor rechercheurs te hebben uitgegeven, waarbij zij vervolgens bij een 58-jarige plaatsgenoot geld uit zijn woning wegnamen.

Het incident deed zich maandagavond omstreeks 20.00 uur voor. Twee onbekende mannen kwamen bij de Ermeloer op de Hertzogstraat aan de deur en gaven aan van de politie te zijn. De neprechercheurs kwamen huiszoeking doen en de man moest in de kamer plaats nemen en meewerken aan het onderzoek.

De mannen hebben de woning doorzocht en gingen er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor. Ze liepen weg in de richting van de Bothastraat.Nadat het duo weg was, begon het slachtoffer aan het verhaal van z'n bezoekers te twijfelen en belde de politie.

Het onderzoek naar de twee verliep vanaf het begin heel voorspoedig. Tijdens het buurt-onderzoek werd door de agenten al bruikbare informatie opgetekend. De berichtgeving in de media zorgde voor nog meer tips en woensdagochtend werden de twee jongens aangehouden.

Zij hebben een eerste verklaring afgelegd en zijn voor verder verhoor in verzekering gesteld. Het incident heeft voor de nodige onrust in de omgeving gezorgd. Met dit bericht hoopt de politie dat de rust snel weerkeert.

Einde bericht


---


---


---

---- --