Gemeente Stein


Vacatures vrijwilligerswerk
21-02-2007

Zwembegeleid(st)er gezocht voor zwembad activiteiten in Stein en Sittard. Op donderdagochtend/avond zoeken wij een vrijwilliger die cliënten (groep volwassenen en/of groep kinderen) willen begeleiden tijdens zwemactiviteiten. Help verstandelijk gehandicapte volwassenen actief te bewegen in het zwembad van Sittard. Tevens ook drie kinderen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar begeleiden bij het zwemmen in het zwembad van Steinerbos, samen met de beroepskrachten. (11498)

Maak jij graag een goede entree? Kassa!
Voor een jongerencentrum in Stein zijn we opzoek naar iemand die een entree-/kassahokje kan maken. Iedere vrijwilliger is bij het jongerencentrum van harte welkom. Je rechten als vrijwilliger: - Een aantal gratis consumpties, - Gratis entree bij bepaalde activiteiten,
- Het volgen van cursussen, - Het bijwonen van workshops, - Een kleine reiskostenvergoeding. Je plichten als vrijwilliger: - Proeftijd van 2 maanden, - Minimaal 1 avond per maand meedraaien, - Deelname aan vergadering, - Nakomen van huisregels van het huisregelement, - Conflicten te melden bij het bestuur. Je kan vrijwilliger bij ons worden vanaf 16 jaar en ouder. Het leuk vinden met jongeren in contact te komen en handig zijn met hamer en beitel. (4417)

Secretaris
Voor een jongerencentrum in Urmond zijn we op zoek naar een secretaris die onder andere zorgt voor: notuleren, administratie en postverzorging. (11134)

Diverse werkzaamheden voor Platform Gehandicaptenbeleid Het gehandicaptenplatform houdt zich bezig met de registratie en controle van de bereikbaarheid/toegankelijkheid voor gehandicapten binnen de gemeente Stein. Het platform heeft diverse werkgroepen waar ze vrijwilligers voor zoeken. (11201)

Creatieve vrijwilliger voor gehandicapten dagopvang tijdens vakanties De Wielewaal organiseert vakantie-dagopvang voor gehandicapte kinderen op verschillende mytylscholen door het hele land. Elke dag wordt ingevuld met allerlei leuke activiteiten in en rond de school, zoals knutselen, sport en spel en muziek. Omdat er elke dag andere kinderen zijn, wordt iedere dag volgens een bepaalde structuur opgezet: kennismakingsspel, knutselactiviteit, lunch, sport of buiten spelen, afsluiting met dans of theater. Wat doe je als vrijwilliger? - Voorbereiden en uitwerken thema-activiteiten. - Organiseren en begeleiden kinderactiviteiten. - Helpen bij eten en drinken en naar de wc gaan. Dus ben je jong en enthousiast en heb je nog een week vrij in de meivakantie of in de zomervakantie? Per week worden de activiteiten in een thema gegoten: Waterwereld, Circus, Beestenbende. Als vrijwilliger help je een week mee van zondagavond t/m vrijdagavond. Je slaapt en eet op de school. De kinderen zijn aanwezig van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00u. (De scholen zijn in Utrecht, Leiden, Wijk aan Zee, Beetsterzwaag en Goes) (14556)

Begeleid(st)er voor jongeren met een lichamelijke beperking Ben jij op zoek naar gezellige jonge mensen om samen dingen mee te ondernemen? Dan zoekt JEMM jou! Voor het begeleiden van jongeren met een lichamelijke handicap bij hun vrijetijdsbesteding, zoals winkelen, stappen, sportwedstrijden bezoeken etc. Minimum leeftijd: 18 jaar. Het is een pre als vrijwiligers een verzorgende of verplegende opleiding hebben, maar zeker geen must! SAMEN IS ALTIJD LEUKER DAN ALLEEN! Leuk? Je leert een hele hoop nieuwe mensen kennen en maakt zo je kring van sociale contacten groter. (5811)

Deze vacatures zijn slechts een greep uit het aanbod. Heeft u interesse in een van bovenstaande vacatures? Kom naar het spreekuur, kijk op de website: www.vrijwilligerswerk-wm.nl of mail naar: vrijwilligerswerk@piw.nl.