Ingezonden persbericht


Persbericht

Training Marine propulsion vernieuwd

Separate module 'electrical drives' toegevoegd

Rotterdam, 4 januari 2007

Op 22 februari 2007 start de vernieuwde training 'Marine Propulsion'. Deze internationale training bood wereldwijd reeds de beste mogelijkheid voor de maritieme industrie om kennis te vergaren over het matchen van voortstuwingssystemen. Met het toevoegen van een separate module over elektrische aandrijvingen wordt nu nog meer ingespeeld op de behoefte in de markt.

De training draagt bij aan een beter begrip van de specifieke karakteristieken van een schip, haar voortstuwingstrein en het matchen ervan, inclusief de deelsystemen en -componenten. Doordat de training is opgebouwd uit vijf separaat te volgen modules, is deze training bij uitstek geschikt voor ontwerpers, engineers, projectmanagers en verkopers werkzaam bij system integrators, aandrijfleveranciers (motoren, schroeven), reders, werven, marines en ontwerpbureaus.

De nieuwe module 'Electrical Drives: Characteristics' legt een focus op: typen en karakteristieken elektromotoren, generatoren, vermogenselektronica, diodes, transistors en thyristors, gelijkrichters (AC-DC), choppers (DC-DC), inverters (DC-AC), synchro en cyclo converters en PWM converters.

'Marine Propulsion' is een gezamenlijk initiatief van Vereniging Holland Marine Equipment in samenwerking met Bakker Sliedrecht Electro Industrie BV, Wärtsilä Propulsion Netherlands BV en de TU Delft en bestaat uit vijf modules:


. Propulsion Plant Concepts and Basic Ship Hydrodynamics (22-23 februari 2007)
. Diesel Engines, Gas Turbines and Electrical Drives: Characteristics (22-23 maart 2007)
. Marine Propulsors: Characteristics (18-19 april 2007)
. Electrical Drives: Characteristics (30-31 mei 2007)
. Matching Propulsion Engine and Propulsor (21-22 juni 2007)

Deelnemers aan de eerste twee trainingen in 2005 en 2006 waren zeer positief, of zoals een Duitse deelnemer zei: "Such a high level workshop on these topics and with a broad international maritime audience I haven't encountered before."

Door de internationale opzet biedt de training een perfecte gelegenheid om de eigen kennis te vergroten en tegelijkertijd te netwerken met collega-bedrijven, toeleveranciers, werven en reders.

Voor meer informatie en inschrijving kunt u contact opnemen met Nick Wessels van Holland Marine Projects (T: (0)10 44 44 333 of E: nw@hme.nl) of kijk op www.hme.nl bij Activiteiten.

EINDE PERSBERICHT