Gemeente Langedijk


7 February 2007

Cliëntenraad informeert u over bijzondere bijstand

De Cliëntenraad Sociale Zekerheid Langedijk organiseert op donderdag 22 februari een informatiebijeenkomst. Onderwerp van de informatiebijeenkomst is `Bijzondere Bijstand, ook voor 65+' . Tijdens de bijeenkomst worden cliënten van de afdeling Sociale Zaken geïnformeerd over de mogelijkheden van bijzondere bijstand en regelingen van de gemeente Langedijk. Hierbij zal bijzondere aandacht zijn voor de groep 65+. Daarnaast wordt geïnventariseerd wat de knelpunten zijn van de mensen die gebruik maken van de diensten van de afdeling Sociale Zaken. De bijeenkomst is bedoeld voor (mogelijke) gebruikers van de Wet Werk en Bijstand en in het bijzonder mensen van 65 jaar en ouder.

De Cliëntenraad is belangenbehartiger van mensen die gebruik (moeten) maken van de Wet Werk en Bijstand (WWB). De gemeente is wettelijk verplicht personen die gebruik maken van voorzieningen op het terrein van Werk, Inkomen, Zorg en Welzijn of organisaties die deze mensen vertegenwoordigen de gelegenheid te geven zich te bemoeien met de uitvoering van de sociale zekerheid in hun woonplaats. De Cliëntenraad wordt betrokken bij het vormgeven van het beleid over de Wet Werk en Bijstand (WWB) en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en het beoordelen van de uitvoering van dit beleid.

De Informatiebijeenkomst `Bijzondere Bijstand' vindt plaats op donderdag 22 februari van 13.30 tot 16.00 uur in de Binnemikke te Broek op Langedijk. U hoeft zich niet aan te melden.