Ministerie van Buitenlandse Zaken

Lezing: Perspectieven voor democratie in het Midden-Oosten

09 feb 2007 | In het kader van een reeks lezingen, georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, spreekt op donderdag 22 februari as. Bertus Hendriks, politiek commentator en redacteur Midden-Oosten van de Wereldomroep. Graag nodigt de directie Noord-Afrika en Midden-Oosten (DAM) van het ministerie het publiek hiervoor uit.

Deze lezing zal plaatsvinden op donderdag 22 februari van 19.45 uur tot 21.30 uur met afsluitend een borrel in Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag. De toegang is gratis. Een schriftelijke bevestiging van uw aanmelding zien wij graag vóór 19 februari a.s. tegemoet via DAM@minbuza.nl onder vermelding van: `lezing 22 februari'.

Bertus Hendriks is een van de bekendste politieke commentators in Nederland over het Midden-Oosten. Van 1989 tot 1994 was hij hoofd van de Arabische afdeling van Radio Nederland Wereldomroep en daarna Midden-Oostenspecialist voor alle taalafdelingen van de Wereldomroep. Daarvoor was hij als universitair docent Midden-Oostenstudies verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Nu is Bertus Hendriks regelmatig te zien en te horen op het NOS-Journaal en de actualiteitenrubriek NOVA en ook op de binnenlandse publieke radio. Bertus Hendriks heeft in Egypte gewoond en gewerkt en als journalist veelvuldig het gehele Midden-Oosten bereisd.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl