Ingezonden persbericht


Extra voorstellingen Project Fors in theater Jansstraat

Project Fors speelt op donderdag 22 en vrijdag 23 februari twee extra voorstellingen van Spes Bona in het theater Het Voormalig Gerechtsgebouw in de Jansstraat 48-50 in Haarlem. Omdat de gemeente Haarlem in december het gebruikerscontract voor het theater verlengd heeft, besloot Project Fors tot deze extra voorstellingen. Het is een komische bewerking van de verhalenbundel 'Twee oude vrouwtjes' van Toon Tellegen. De regie is in handen van Marcel Kragt en de voorstelling begint om 20.30 uur.

Spes Bona gaat over liefde en het ouder worden van de mens. Hoe moeilijk is het om te zeggen dat je van iemand houdt als je op een leeftijd gekomen bent, dat je lichaam je in de steek gaat laten? Schrijver Toon Tellegen roept met mooie eenvoudig lijkende taal een tragikomische wereld op. Een wereld waarin hartstochtelijk geprobeerd wordt zin te geven aan het leven.

Project Fors is een Haarlemse theatergroep zonder leden en vaste spelers. Per productie wisselt de samenstelling van de spelersgroep. De twee drijvende krachten achter Project Fors zijn Marcel Kragt en Rieneke Sengers. Zij zijn ook de initiatiefnemers van het theater in het pand van de voormalige rechtbank. Samen presenteren zij nu wederom de eerste echte montagevoorstelling in het theater in de Jansstraat. Na deze voorstelling begint Project Fors aan een nieuwe productie. "De regie wordt uit handen gegeven en op korte termijn wordt een auditie georganiseerd om nieuwe spelers te vinden." aldus Marcel Kragt.

De voorstellingen van Spes Bona waren in december ondanks de kerstdrukte goed bezocht. Het verlengen van het huurcontract van het tijdelijke theater door de gemeente Haarlem geeft de makers de gelegenheid om vaker te spelen. Deze productie is op de speelvloer in het provisorische theater ontstaan. De komische, intieme en confronterende gesprekken vragen om een lichte benadering. Dit heeft geleid tot een verrassend absurde voorstelling met zelfs ruimte voor een dansje. Met veel vallen en opstaan worstelen de personages zich door het ouder worden heen, zoekend naar liefde en begrip. Maar toch houden de dames hoop. Goede hoop: Spes Bona!

Spes Bona door Project Fors op 22 en 23 februari om 20.30 uur in theater Het Voormalig Gerechtsgebouw, Jansstraat 48-50 te Haarlem. Spel: Nel Moerman, Anna Pool, Brigit Scheffer en Merel Schipper Regie: Marcel Kragt

Kaarten á E 10,- kunnen besteld worden via telefoonnummer 06-41373838, via www.hetgerechtsgebouw.nl of aan de kassa van het theater Het Voormalig Gerechtsgebouw op de dag van de voorstelling. Kassa is op beide avonden geopend vanaf 19.30 uur. Meer informatie: www.hetgerechtsgebouw.nl

Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Kragt 06-41373838.
Theater Voormalig Gerechtsgebouw
Jansstraat 48-50 Haarlem
www.hetgerechtsgebouw.nl

---- --