ANP Pers Support


Burgemeesters en jeugdkampioenen in schaakstrijd

15.02.2007 / 09:55 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Universiteit twente

Universiteit twente

De burgemeesters van Hengelo en Enschede binden de strijd met elkaar aan op het schaakbord. Op de campus van de Universiteit Twente spelen Frank Kerckhaert (Hengelo) en Peter den Oudsten (Enschede) donderdag 22 februari een snelschaakpartij die live te volgen is via internet. De burgemeestersmatch markeert de start van de voorbereidingen voor de open Nederlandse jeugdschaakkampioenschappen en het Young Masters toernooi die in augustus in Hengelo worden gehouden.

De Universiteit Twente is dit jaar hoofdsponsor van het toernooi. Collegevoorzitter dr. Anne Flierman ondertekent donderdagmiddag 22 februari om 17.30 uur namens de Universiteit Twente het sponsorcontract met de organiserende Stichting Caïssa. De Universiteit Twente verbindt in 2007 haar naam aan het internationale Young Masters toernooi. De samenwerking past in het beleid van de UT om nationaal en internationaal jong talent op verschillende manieren tijdens hun schoolloopbaan kennis te laten maken met de Universiteit Twente.

Na de ondertekening wordt de website gelanceerd waarop schaaktalent uit binnen- en buitenland van 5 tot 20 jaar zich in kan schrijven voor het toernooi. Via dezelfde site is de burgemeestersmatch te volgen die kort na 17.30 uur begint en voor 18.00 uur eindigt. Tegelijkertijd start een simultaanschaakpartij van tien Overijsselse jeugdschaakkampioenen tegen Jong Oranje-speler en voormalig jeugdsnelschaakkampioen Wouter Spoelman uit het Overijsselse Laag Zuthem. Spoelman (1990) is de jongste Nederlander aller tijden die zich Internationaal Meester mag noemen. De simultaanpartij eindigt om 18.30 uur.

De ondertekening, burgemeestersmatch en simultaanpartij vinden plaats in de Horsttoren (Horst 1300) op de campus van de UT. De bijeenkomst is voor een beperkt aantal belangstellenden toegankelijk. De burgemeestersmatch is te volgen via de website www.onjk.nl.