Gemeente Abcoude


De derde brug

Waarom een derde brug?
Bestemmingsplan
Voorbereiding bouw brug
Planning en procedures

Het ontwerpbestemmingsplan voor de derde brug ligt vanaf 22 februari ter inzage. Het project loop al lange tijd, zoals u ongetwijfeld weet, en gaat nu de volgende fase in. Als alles volgens plan en planning loopt, start de bouw van de brug in 2008.

Waarom een derde brug?

De aanleg van de derde brug, een brug over de Angstel, ter hoogte van de Meerlandenweg, heeft van het college een hoge prioriteit gekregen. Deze derde brug verbindt de Broekzijdselaan met de Meerlandenweg. De plannen maken deel uit van het Beleidsplan verkeer en vervoer. Dit beleidsplan beoogt onder andere een veiligere verkeerssituatie in de gemeente. De aanleg van de brug heeft verschillende voordelen. Het centrum wordt beter begaanbaar
Betere verbinding Abcoude-West
Abcoude wordt verkeersveiliger
Het verkeer wordt beter verspreid over het dorp

Bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan dat nu ter inzage wordt gelegd, omvat de tweede partiële herziening van het Bestemmingsplan Meerlanden/De Weert-Zuid. Dat wil zeggen dat het hier alleen gaat om herziening van een deel van het bestemmingsplan, namelijk het deel dat betrekking heeft op de brug over de Angstel. Deze herziening van het bestemmingsplan ligt van 22 februari tot en met woensdag 4 april ter inzage.

Voorbereiding bouw brug

Tegelijkertijd start de gemeente met de voorbereidingen voor de bouw van de brug. Eerst worden de randvoorwaarden opgesteld voor de bouw van de brug. Vervolgens selecteren wij via een aanbestedingsprocedure één aannemer, die voor het hele traject verantwoordelijk wordt: ontwerp, procedures en uitvoering. Uiteraard allemaal onder voorbehoud van het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten (GS) voor het bestemmingsplan.
De gemeente Abcoude start niet met de bouw van de brug zonder u te informeren. Wij houden u op de hoogte via de gemeentepagina Abcoude Rondom en via de website www.abcoude.nl. Speciale aandacht is er voor de direct betrokkenen: scholen, de bewoners van de Tweede Punt, de direct omwonenden en de belangenvereniging voor bewoners van Abcoude-West. Wij informeren deze groepen apart over de uitvoering van de plannen.

Planning en procedures

Er worden verschillende procedures doorlopen voor de aanleg van de derde brug. De voorlopige planning hiervan ziet er als volgt uit:


· 16 februari t/m 4 april 2007 ontwerpbestemmingsplan derde brug ter inzage


· 16 februari t/m 4 april 2007 indienen zienswijzen op plan mogelijk


· Vanaf april 2007 behandeling zienswijzen en vaststellen bestemmingsplan

Daarna stuurt de gemeente het bestemmingsplan ter goedkeuring naar GS. De gemeente maakt dit op de gebruikelijke wijze bekend en legt het bestemmingsplan ter inzage. Dan is ook gelegenheid om bedenkingen op het plan in te dienen bij GS. Na de behandeling van de bedenkingen publiceert de gemeente het goedkeuringsbesluit. Op het moment dat de beroepstermijn is afgelopen kan de bouwvergunningaanvraag in behandeling worden genomen. Als alles volgens planning loopt, start de bouw van de derde brug in 2008.

---

15 februari 2007