Ingezonden persbericht


Persbericht
Assen, 21 februari 2007

Nieuw en uniek in Nederland: klimaatneutraal kamperen in Drenthe

Vijf campings gaan de uitdaging aan en ondertekenen intentieverklaring

Op donderdagmiddag 22 februari vindt op Camping Thyencamp in Laaghalerveen de aftrap plaats van een uniek project in Nederland: klimaatneutraal kamperen. Vijf Drentse campingeigenaren onderteken dan een intentieverklaring waarin zij aangeven dat zij samen met de Milieufederatie Drenthe een plan opstellen om klimaatneutraal te worden. De provincie Drenthe ondersteunt het project door de energiescan te financieren. Gedeputeerde Tanja Klip-Martin is om die reden aanwezig en zij spreekt deze toekomstbewuste ondernemers kort toe.

Van de vijf campings wordt met behulp van een energiescan de huidige CO2-uitstoot berekend. De Milieufederatie Drenthe stelt vervolgens samen met de campingeigenaren een plan op om tot een klimaatneutrale bedrijfsvoering te komen; een bedrijfsvoering die niet negatief is voor het klimaat. Daar waar producten of diensten het klimaat belasten, compenseren de campings de CO2-uitstoot. Dit doen zij onder meer door energiebesparing, het inkopen van groene energie en via bosaanplant. Na uitvoering van het plan zullen de campings netto geen CO2 meer in de atmosfeer brengen.

De deelnemende campings zijn:
Camping en Galerie Thyencamp in Laaghalerveen
Kampeerterrein 't Vlintenholt in Odoorn
Camping De Boemerang in Meppen
Minicamping Schonewille in Geesbrug
Camping De Olde Bârgen in Dwingeloo
Klimaatneutraal kamperen vormt een onderdeel van de landelijke klimaatcampagne HIER. HIER is een initiatief van 40 goede doelen verbonden aan de Nationale Postcode Loterij. HIER roept Nederlanders op het klimaatprobleem aan te pakken. Binnen HIER worden verschillende producten klimaatneutraal gemaakt. Zo is onder andere een Klimaatneutrale CD uitgekomen van de band Normaal, levert Alcoa Klimaatneutrale lantaarnpalen, Holland Hotels klimaatneutrale overnachtingen en Daihatsu klimaatneutrale nieuwe auto's. De komende tijd zullen daar nog meer producten en diensten bij komen, die te zien zijn op http://www.hierisklimaatneutraal.nl/.

Noot en uitnodiging voor de pers

Voor nadere informatie kunt u terecht bij Christiaan Teule van de Milieufederatie Drenthe, tel: 0592-311150.

U bent van harte welkom om de ondertekening van de intentieverklaringen bij te wonen en op de camping Thyencamp te bekijken welke maatregelen er op die camping al zijn genomen.

Samengevat
Wie: de camping eigenaren, gedeputeerde Tanja Klip-Martin, de Milieufederatie Drenthe Wat: ondertekening intentieverklaring en mogelijkheid tot rondleiding bedrijf Waar: Camping en Galerie Thyencamp (10 autominuten van Assen), Laaghalerveen 23, Hooghalen. Wanneer: Donderdag 22 februari van 13.00 - 13.45 uur.

Voor meer informatie over klimaatneutrale producten: www.hierisklimaatneutraal.nl Voor meer informatie over de HIER campagne: www.hier.nu

Gegevens deelnemende campings

Camping en Galerie Thyencamp
Paul en Marjo Tienkamp
Laaghalerveen 23
9414 VH Hooghalen
Tel.: 0593-592330

Kampeerterrein 't Vlintenholt,
Henk Schutrups
Borgerderweg 17
7873 CT Odoorn
Tel: 0591-549155

Camping De Boemerang
Jill Soeurt & AartJan Gillissen
Nijmaten 2
7855 PV Meppen
Tel: 0591-372118

Kampeerterrein De Olde Bârgen,
Gerard en Annemarie Borghuis
Oude Hoogeveensedijk 1
7991 PD Lhee
Tel: 0521-597261

Minicamping Schonewille
Rense en Alie Schonewille
Verlengde Hoogeveenschevaat 113
7917 TD Geesbrug
Tel: 0525-290916

Met vriendelijke groet,

Corryna Janssen-Geers

Stafmedewerker communicatie

Milieufederatie Drenthe

Hertenkamp 6

9401 HL Assen

Werkdagen: maandag, woensdag en donderdag

Tel: 0592 - 311150

Fax: 0592 - 330201

E-mail: info@mfdrenthe.nl

Internet: www.mfdrenthe.nl

De Milieufederatie Drenthe bestaat 35 jaar. In 2007 staan diverse activiteiten in het teken van dit jubileum.