Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 21 februari 2007

Wethouder Hansen opent verkeersaanpassing De Regenboog

Leerlingen van basisschool De Regenboog in Oudorp kunnen veiliger van en naar school gaan. De verkeerssituatie is namelijk aangepast. Wethouder H. Hansen opent deze verkeersaanpassing aanstaande donderdag.

Veel ouders halen en brengen hun kinderen van en naar school met de auto. Dit zorgde in het verleden voor onoverzichtelijke en onveilige situaties bij basisschool De Regenboog. Daarom is de verkeerssituatie rondom de school aangepast: er zijn parkeervakken aangelegd en auto's moeten stapvoets rijden. Het is nu veel overzichtelijker en veiliger voor de kinderen.

Wethouder Hansen opent de verkeersaanpassing op ludieke wijze. Hij zal met een sjabloon enkele voetstappen op straat schilderen om automobilisten duidelijk te maken dat zij stapvoets moeten rijden.

De Regenboog heeft de afgelopen weken een project verkeersveiligheid gehouden. De kinderen hebben rondom de school verschillende verkeerssituaties geoefend. Dit alles draagt bij aan een nóg betere veiligheid voor de leerlingen van de basisschool.

Noot voor de pers:
Wethouder Henk Hansen verricht de opening op donderdag 22 februari om 14.00 uur aan de Herenweg in Oudorp. Alle kinderen van de school zijn daar getuige van.