Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Lijsttrekker Ronald Schönberger: "Met de fiets vervuil je niets!

Noord-Holland Anders/De Groenen plakt milieubewust in Noord-Holland

AMSTERDAM ­ Noord-Holland Anders/De Groenen plakt milieubewust in Noord-Holland. Donderdag, 22 februari trekt lijstrekker Ronald Schönberger met honderden posters door het Noord-hollandse landschap om in ieder geval alle grote plaatsen aan te doen: Den Helder, Schagen, Heerhugowaard, Alkmaar, Uitgeest, Zaandam en Amsterdam.

"Ik verwacht van zeven uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds op de fiets te zitten", vertelt Ronald Schönerger vrolijk. Naast de grote plaatsen hoopt hij ook de borden in onder meer Bergen, Noord-en Zuid Scharwoude, Heiloo, Limmen, Castricum, Krommenie en Wormerveer te plakken.

Noord-Holland Anders/De Groenen roept alle partijen op om dit voorbeeld te volgen. Gemotoriseerd verkeer zorgt niet alleen voor veel verkeersslachtoffers, door de uitstoot van schadelijke stoffen is de lucht in Nederland veel ongezonder dan in de rest van Europa. Ronald Schönberger: "En met de fiets vervuil je niets!"

Gedurende de donderdag is Ronald Schönberger mobiel bereikbaar en altijd bereid over zijn fiets- en plakervaringen te vertellen.