FNV Bondgenoten

Ledenbijeenkomst bij Flextronics International Europe B.V. om sociaal plan

FNV Bondgenoten zal donderdag 22 februari een ledenbijeenkomst bij Flextronics International Europe B.V. in Venray houden, nu de onderhandelingen over het sociaal plan zeer stroef verlopen. FNV Bondgenoten is ontevreden over de opstelling van Flextronics als het op de financiën aankomt.
Hoewel Flextronics op dit moment wereldwijd geweldige winsten maakt, wil het bedrijf de werknemers die uitgeplaatst worden straks niet financieel compenseren voor eventuele achteruitgang.

In oktober 2006 kondigde Flextronics aan dat er 456 banen verdwijnen.

Flextronics International Europe B.V. heeft aangeven bij herplaatsing van werk naar werk een beperkte regeling te willen afspreken voor werknemers die er in salaris op achteruit gaan.

Voor werknemers die er in secundaire arbeidsvoorwaarden - zoals vakantiedagen - op achteruit gaan, wil Flextronics International Europe B.V. echter niet over de brug komen. `Dat is voor ons beneden de norm', aldus bestuurder Jac Christiaens van FNV Bondgenoten.

De verschillende vakbonden zullen morgen met hun leden in overleg treden over hoe het nu verder moet. Kaderleden van de vakbonden brengen morgenvroeg vanaf 6.45 uur de ledenbijeenkomst op een ludieke actie onder de aandacht hun collega's.

De afspraak die de bonden morgen met Flextronics International Europe B.V. zouden hebben, is door het bedrijf verplaatst naar volgende week dinsdag.

---