Gemeente Den Haag

De J.C. Pleysierschool start op donderdag 22 februari 2007 met de bouw van een nieuw schoolgebouw bij stadspark 'De Verademing'. Sander Dekker, wethouder van Onderwijs, Jeugd en Sport, steekt samen met de architect en Gemma Smid, voorzitter van het schoolbestuur, de handen uit de mouwen: hun handafdrukken worden vereeuwigd in cement. Vervolgens wordt een grote champagnefles vol ballonnen ontkurkt.

Het nieuwe schoolgebouw voor speciaal onderwijs is ontworpen door architect Ashok Bhalotra van bureau Kuiper Compagnons. In het gebouw, dat ruimte biedt aan 180 leerlingen, is extra aandacht besteed aan functionele praktijklokalen. De leerlingen volgen in het nieuwe gebouw onderwijs op vmbo t-, havo- en vwo-niveau. Op dit moment krijgen zij les in schoolgebouwen aan de Wolweversgaarde en de Steenwijklaan in Den Haag. Als het nieuwe gebouw in augustus 2008 klaar is, verhuizen de leerlingen vanuit deze twee locaties naar de gezamenlijk nieuwe school. De nieuwe naam van deze vestiging van de J.C. Pleysierschool is 'Westerbeek College'.

De J.C. Pleysierschool biedt voortgezet speciaal onderwijs aan zeer moeilijk opvoedbare kinderen (ZMOK). De school geeft onderwijs en begeleidt leerlingen van 12 tot 19 jaar die door gedrags- en/of psychiatrische problemen niet bij reguliere scholen terecht kunnen. Dit is het tweede nieuwbouwproject in korte tijd van de school. In augustus 2006 is aan de Scheepersstraat in de wijk Transvaal het Transvaal College in gebruik genomen. De school heeft ook vestigingen in Delft, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg.