Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 21-02-2007

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending donderdag 22 februari
Nederland 1 - 18.20 uur

EENVANDAAG OPINIEPANEL: ROUVOET MEEST BETROUWBAAR

André Rouvoet geniet van alle nieuwe ministers van het kabinet Balkenende 4 het meeste vertrouwen. Dat blijkt uit een enquête die is gehouden onder de leden van het EENVANDAAG Opiniepanel. Ruim 52 procent van de respondenten geeft aan "veel vertrouwen" te hebben in de nieuwe vice-premier en minister van Gezinszaken van de ChristenUnie. Aan de enquête deden 22.000 mensen mee.

Rouvoet wordt op de voet gevolgd door CDA-minister Ernst Hirsch Ballin (48 procent). Op de derde plaats staat Eimert van Middelkoop, de tweede minister van de ChristenUnie. 42 Procent van de deelnemers vindt hem betrouwbaar. Nieuwkomer Ronald Plasterk is de best scorende PvdA-minister. Hij geniet net iets minder vertrouwen dan Van Middelkoop.

De waardering voor het vierde kabinet Balkenende als geheel is nog niet erg hoog: de mensen geven het kabinet een 5,9 als rapportcijfer. Premier Balkenende, die bij een zelfde enquête op Prinsjesdag 2006 nog een onvoldoende kreeg (5,3), scoort inmiddels iets beter: de respondenten geven Balkenende gemiddeld een 5,6.

De meest onbekende minister is CDA-er Ab Klink. Slechts 23 procent van de deelnemers kent de nieuwe minister van Volksgezondheid.

De volledige enquête-uitslag staat donderdag op de website eenvandaag.nl

In de uitzending van morgen (donderdag 22 februari) meer aandacht voor de uitslagen van deze enquête.




EenVandaag