De nieuwe Schipper Vaaratlas 2007 uitgebracht

22.02.2007 / 09:21 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Eurocartografie b.v.

Eurocartografie b.v.

De nieuwe Schipper Vaaratlas 2007 uitgebracht
De nieuwe standaard voor varend Nederland

Het tweede deel van Nederlands nieuwste Vaaratlas is uit: de Schipper Vaaratlas 2007 deel Midden-Nederland. Nadat vorig jaar de Vaaratlas 2006 spoedig uitverkocht was is er hard gewerkt aan meer en verbeterde kaarten met meer informatie alsmede een toegankelijker lay-out voor de versie 2007.

Vaarroutes, informatie én reglement nu in één uitgave

De Vaaratlas is ontstaan uit de behoefte van watersporters aan een totaal-oplossing in plaats van een onhandige en dure combinatie van verschillende kaarten en aanvullende boeken. De nieuwe Vaaratlas is een uiterst praktisch handboek dat in één oogopslag informatie geeft over de vaarroute én alle andere zaken die voor de watersporter van belang zijn. Denk hierbij aan openingstijden, contactinformatie van jachthavens, sluisinformatie en informatie over lokale watersportwinkels.

De Schipper Vaaratlas 2007 is een samenwerkingsverband tussen het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond en EuroCartografie. EuroCartografie heeft jarenlang samengewerkt met de ANWB tot het maken van vaarkaarten en heeft veel kennis over de Nederlandse vaarwegen tot haar beschikking. Samen met het Watersportverbond, de grootste watersportfamilie van Nederland, kan EuroCartografie de waterkaarten naar het volgende niveau dragen.

Tevens werd nauw samengewerkt met andere partners zoals Rijkswaterstaat, diverse gemeenten en anderen. Behalve de eerder genoemde informatie zijn in de Vaaratlas ook alle reglementen opgenomen die een watersporter verplicht is aan boord te hebben. Tot nu toe was al deze informatie te vinden in drie losse uitgaven. De Vaaratlas brengt alles overzichtelijk bijeen in één handzaam boekwerk. Dat is niet alleen praktisch, maar ook leuk voor de portemonnee, want de Vaaratlas is (zeker voor leden van het Watersportverbond) aantrekkelijk geprijsd.

Mariken Koole, directeur van het Watersportverbond: 'Genieten op het water betekent ook dat wij kijken naar producten die voor u handig zijn. Te beginnen met de Schipper Vaaratlas. Een kaartenboek waar het hele Nederlandse water overzichtelijk in beeld is gebracht'.

Vaaratlas regio Noord en de Vaaratlas regio Zuid worden uitgebracht in april 2007 De Vaaratlas zal dit jaar voor het eerst heel Nederland bedekken doordat er naast de regio Midden (met het IJsselmeer en Markermeer) nu ook geheel nieuwe edities voor de overige regio's verschijnen: Vaaratlas Noord-Nederland (met de Waddenzee) en Vaaratlas Zuid-Nederland (met de Zeeuwse wateren). De Vaaratlassen voor deze twee regio's komen medio april beschikbaar. Voorbeelden en de verschillende dekkingsgebieden kunt u hier bekijken.

Meer informatie
De Vaaratlas is een A3-formaat boekwerk. De onderste pagina bevat een kaart met een deel van het Nederlandse vaargebied (schaal 1:50.000). De Vaaratlas Midden-Nederland is nu verkrijgbaar voor EUR39,95 (bij de betere boekhandels, watersportwinkels en uiteraard via www.vaaratlas.nl). Leden van het Watersportverbond betalen slechts EUR29,95 (bij bestellen via www.vaaratlas.nl).
Over Chevalier/EuroCartografie
EuroCartografie B.V. is voortgekomen uit een joint venture tussen de ANWB en TeleAtlas. EuroCartografie is in 2000 overgenomen door de Chevalier Groep. Dit in 1916 opgerichte familiebedrijf beweegt zich op de markt van drukwerk, printmanagement, logistieke dienstverlening en digitale diensten. De jarenlange ervaring met cartografie heeft ervoor gezorgd dat het boekwerk zeer overzichtelijk en gedetailleerd is. De Chevalier Groep heeft 100 medewerkers in dienst en kent een omzet van 25 miljoen euro.

Over het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond
Het Watersportverbond is dé vertegenwoordiger van de watersport. Belangenbehartiging, breedtesport en topzeilen zijn de drie hoofdtaken. Het ondersteunen en adviseren van de 460 aangesloten verenigingen is daarnaast ook heel belangrijk. Het aantal leden van die 460 verenigingen bedraagt ruim 110.000 leden. Al deze taken worden uitgevoerd voor de drie doelgroepen van het Watersportverbond: de surfers, de zeilers en de motorbootvaarders. Tot slot kunnen de leden van de aangesloten verenigingen, exclusief of met korting, profiteren van een aantal producten en diensten van het Watersportverbond.

Voor verdere informatie:
Michiel van der Stoep 078-683 3371
Michiel.Stoep@eurocartografie.com
Of kijk op www.vaaratlas.nl