Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 22 februari

Fryslân, 22-02-2007 o Politieberichten van woensdag 21 februari 07.00 uur t/m donderdag 22 februari 07.00 uur

Nij Beets: twee gewonden bij eenzijdig ongeval
De politie heeft dinsdagavond hulp verleend bij een eenzijding ongeval op de Tolhekbuurt, waarbij twee gewonden vielen. Een 24-jarige automobiliste uit Drachten raakte door nog onbekende oorzaak met haar auto in de sloot. De vrouw en haar 2-jarige passagiere werden door omstanders uit het voertuig gehaald. De twee werden met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân onderzoekt de toedracht.

Zwaagwesteinde: hennepkwekerij in woning
De politie heeft woensdagmorgen in een woning aan de Postduifstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De 37-jarige bewoner werd aangehouden. De kwekerij met ca. 200 planten was door de bewoner op de zolder van zijn woning aangelegd. De stroom werd illegaal afgetapt. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. De planten en apparatuur in de woning werden afgevoerd en vernietigd.

Wergea: inbraak
De politie onderzoekt de inbraak in een gebouw van de jeugdsoos aan de Kerkbuurt. Men was in de nacht van maandag dinsdag het pand binnengekomen door een raam te vernielen, waarna een computer werd weggenomen. Een 20-jarige inwoner van Eagum deed aangifte.

Heerenveen: snelheidscontroles
De politie heeft woensdag op twee locaties in Heerenveen
snelheidscontroles gehouden in verband met aanhoudende klachten van omwonenden. Op De Zanden werd van 14.00 tot 15.00 uur gecontroleerd. Daarbij werden 8 bestuurders bekeurd voor te hard rijden, met als hoogst gemeten snelheid 87 km/u. Van 19.00 tot 21.00 uur werd op de Koornbeurs gecontroleerd. Daar werden 7 bestuurders bekeurd, met 78 km/u als hoogst gemeten snelheid.

Jutrijp: man valt van dak
De politie heeft woensdagmiddag geassisteerd bij een ongeval bij een woning aan de Riperwei. De 48-jarige bewoner was tijdens werkzaamheden aan het dak van zijn woning vanaf een hoogte van ca. 6 meter ten naar beneden gevallen. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht, waar hij ter observatie werd opgenomen.

Leeuwarden: aanhouding mishandeling
De politie heeft woensdagavond een 33-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 23-jarige buurman. De verdachte had het slachtoffer mishandeld, nadat een
woordenwisseling was ontstaan over de harde muziek uit de woning van de verdachte. Het slachtoffer liep daarbij een bloedende wond in zijn gezicht op. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht.

Heerenveen: brand
De politie heeft woensdagavond geassisteerd bij een brand in een leegstaand bedrijfspand aan de Gedempte Molenwijk. Om 22.50 uur werd de brand gemeld. Toen de brandweer arriveerde was er al sprake van een uitslaande brand. Drie omliggende bedrijfs- en horecapanden werden uit voorzorg ontruimd. Omstreeks 00.15 uur werd het sein brand meestergegeven. De politie zal nog onderzoek doen naar de mogelijke oorzaak van de brand.

Appelscha: onder invloed
De politie heeft donderdagnacht proces-verbaal opgemaakt tegen een 58-jarige automobilist uit Appelscha die onder invloed bleek te zijn. De man moest op het bureau een ademanalyse ondergaan. Gezien het resultaat van 710 ug/l, werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt en werd zijn rijbewijs ingevorderd.