Gemeente Zwolle

Nieuwe digitale Stadsgids voor Zwolle


Datum uitgave: 21-02-2007
Zwolle heeft een nieuwe digitale Stadsgids. De digitale gids is te bereiken via www.zwolle.nl of rechtstreeks via http://zwolle.lokaaltotaal.nl/. De gids vervangt de gids uit 2001 en biedt nu meer mogelijkheden waaronder de mogelijkheid om luchtfoto´s op te vragen. De Stadsgids is een product van Suurland BV, dat door de gemeente is aangekocht. In de digitale Stadsgids kan worden gezocht naar lokale informatie over de gemeente, alle maatschappelijke organisaties, verenigingen, bedrijven en personen. De locatiegegevens worden daarbij getoond op een interactieve plattegrond.

De vernieuwde gids maakt het zoeken nu nog makkelijker. Alle opgenomen informatie kunt u met zo min mogelijk 'clicks' vinden. Als u bijvoorbeeld een basisschool bij u in de buurt zoekt, kunt u op twee verschillende manieren zoeken: aan de hand van de stadsplattegrond of met de luchtfoto.

Als u uw postcode invoert, verschijnt een kaartje van uw woonomgeving waarop de dichtstbijzijnde scholen staan aangegeven. Wilt u verder inzoomen om bijvoorbeeld de straatnamen te kunnen lezen, dan kunt u op verschillende manieren aangeven waar en hoever u wilt inzoomen. Als u op de luchtfoto klikt, kunt u andere elementen bekijken. U kunt bijvoorbeeld zien dat er een parkeergelegenheid bij de school aanwezig is of dat de school vlakbij een park ligt.

Wanneer u de dichtstbijzijnde school gevonden heeft (misschien staat deze in een andere wijk dan waar u woont), kunt u uw eigen postcode invoeren zodat u een kaart op uw scherm krijgt waarop de route van uw huis naar de school staat aangegeven. Deze kaart kunt u uitprinten en meenemen als u de school voor het eerst wilt gaan bezoeken.

Ook kunt u makkelijker zoeken doordat de informatie is gerubriceerd in thema´s zoals Onderwijs, Medisch en Huisvesting. Deze thema´s worden ook weer onderverdeeld in subcategorieën. Hierdoor wordt u al snel duidelijk wat Zwolle allemaal te bieden heeft aan bijvoorbeeld onderwijs, gezondheidszorg of huisvesting.

Om de gids actueel te houden, kunnen bedrijven, verenigingen of instanties zich online via de website www.lokaaltotaal.nl aanmelden of hun gegevens wijzigen. Nadat de gegevens zijn verstrekt, worden die gegevens gratis op de digitale Stadsgids geplaatst. Zie ook:
Lokaaltotaal

Bron: afdeling Communicatie

Datum van 21-02-2007 tot 06-03-2007