Gemeente Zwolle

Proef papierinzameling via blauwe minicontainers in Aalanden en Brinkhoek goed van start!


Datum uitgave: 21-02-2007

De één jaar durende proef in de buurten Aalanden en Brinkhoek waarbij het oud papier en karton huis-aan-huis wordt opgehaald via blauwe papiercontainers is goed van start gegaan. Van de circa 2500 laagbouwwoningen heeft 90% een papiercontainer in gebruik genomen en doet mee aan de proef. Opvallend is dat de hoeveelheid ingezameld papierafval in het proefgebied al bij de eerste inzamelronde in februari is toegenomen. Zo is er in de eerste inzamelronde maar liefst 25 ton oud papier opgehaald. Als we dit vergelijken met de inzamelronde van februari vorig jaar werd er in hetzelfde gebied destijds 15 ton opgehaald.

Met de proef wil de gemeente Zwolle onderzoeken of een efficiëntere scheiding van oud papier en karton uit het restafval mogelijk is. Momenteel wordt namelijk zo'n 60% van het oud papier gescheiden aangeleverd, terwijl de landelijke doelstelling 85% is. Na één jaar wordt de proef geëvalueerd en wordt besloten of de papierinzameling wordt gehandhaafd en wordt uitgebreid naar meer laagbouwlocaties en hoogbouwlocaties in delen van Zwolle.

Vragen?
Als u vragen heeft over de afvalinzameling, dan kunt u bellen met de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77 of de servicelijn van de gemeente Zwolle, eenheid Wijkzaken, telefoonnummer (038) 498 33 00. Neem ook eens een kijkje op de milieuwebsite van de gemeente Zwolle, www.afvalzwolle.nl, of op de website van ROVA, www.rova.nl. Zie ook:
Afval Zwolle
ROVA

Bron: afdeling Communicatie

Datum van 21-02-2007 tot 06-03-2007