Persberichten Lekstroom, 09.40 uur

Utrecht, 22-02-2007

Mishandeld

HOUTEN Op het NS-station in Houten, aan het Onderdoor, is woensdag een 32-jarige vrouw uit Ommeren mishandeld.

De vrouw zat omstreeks 16.40 uur in de trein van Utrecht naar Houten en had breekbaar servies in tassen op de banken staan. Een andere reiziger vroeg of de vrouw plaats wilde maken, maar ze probeerde uit te leggen dat ze haar spullen liever niet op de grond wilde zetten. Dit viel niet in goede aarde en de andere reizigers bemoeiden zich hiermee. De vrouw stapte uit in Houten, evenals een man die zich in de trein al erg agressief met de kwestie had bemoeid. Op het station sloeg hij de vrouw en pakte hij een van de tassen af en gooide deze weg. De vrouw deed aangifte van mishandeling.

Signalement: blanke man tussen van ongeveer 60 jaar oud, 1.70 1.80 meter lang, normaal postuur, grijs golvend haar, dikke grote grijze baard en een lang smal gezicht. Als u de politie kunt helpen met het onderzoek naar de mishandeling, belt u dan met het politiedistrict Lekstroom, via tel: 0900-8844.

Onder invloed

LOPIK Op de Vogelzangsekade is een 35-jarige automobilist uit Zeist aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed omstreeks 21.35 uur over de Provinciale weg N210 en haalde een paar keer over de doorgetrokken streep andere autos in. Agenten volgden de man en zagen dat hij een rotonde verkeerd om nam en door het rode verkeerslicht reed. Hij stapte uit aan de Zangvogelseweg en liep verder naar zijn bestemming. De agenten spraken hem aan en roken alcohol. Hij moest blazen en werd vervolgens aangehouden. De ademanalyse wees uit dat hij 445 ug/l in zijn lichaam had. Met een rijverbod van vier uur en proces-verbaal op zak, is de man weer naar huis gestuurd.

Aangehouden voor diefstal van de baas

NIEUWEGEIN Een 17-jarige jongen uit Utrecht is woensdagavond aangehouden op verdenking van diefstal uit de winkel waar hij werkte.

Omstreeks 19.30 uur ontving de politie de melding dat een medewerker van een winkel in Nieuwegein zich schuldig had gemaakt aan diefstal uit de winkel waar hij zelf werkte. Een getuige had gezien dat de jongen via een zij-ingang een doos in de bosjes legde. In de doos bleek gereedschap te liggen. Toen hij met het verhaal geconfronteerd werd, bekende hij dat hij de spullen had klaargelegd om ze later mee te nemen. De politie werd ingeschakeld en nam de jongen mee naar het bureau. Hij had een OV-jaarkaart op zak waarvan aangifte van vermissing was gedaan.