BredeSchoolNet


Jongerenpersbureaus rukken op

donderdag 22 februari 2007

Steeds meer plaatsen krijgen een eigen jongerenpersbureau. Het JPB is populair en Jantje Beton stimuleert.

Op 1 januari vond de jongste uitbreiding plaats. In Laren, Den Helder, Kerkrade en Breda openden jongerenpersbureaus. De JPBs zijn bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar. Ze maken serieuze mediaproducties, films, kranten of websites. Die gaan over hun eigen leefwereld en over zaken die zij belangrijk vinden.

Jantje Beton stimuleert de JPBs. Hij heeft voor de opzet van JPBs een speciaal potje. JPBs ontvangen dankzij Jantje Beton professionele begeleiding, lesmateriaal en perskaarten, T-shirts etc. Meer informatie: www.makeaconnection.nl.
Jantje Beton verwijst indien nodig naar een organisatie die ervaring heeft met het op poten zetten van JPBs, www.go4media.nl.

Er is bij Jantje Beton geld beschikbaar voor (naschoolse) KinderPersBureaus. Wie een eigen JPB wil beginnen kan bij Jantje Beton een aanvraag indienen.

De jongerenpersbureaus zijn onderdeel van een wereldwijd project dat jongeren de kans geeft om via verschillende activiteiten levensvaardigheden voor de toekomst mee te geven, zoals verantwoordelijkheidsgevoel, zelfvertrouwen etc. Klik op de nieuwsbrief (met dank aan de International Youth Foundation) Fieldnotes voor meer informatie hierover.