Politie Groningen

Donderdag 22 februari 2007

Provincie Groningen, 22-02-2007

Groningen: fietstashengelaar opnieuw actief

Bij de politie zijn woensdag opnieuw diverse meldingen binnen gekomen van een fietstashengelaar. Aan de Pleiadenlaan in Groningen zagen twee voorbijgangers dat een man met behulp van een stok een tas uit de fietstas van een oudere vrouw haalde. De man wist te ontkomen.

Op de Plutolaan merkte een 60-jarige fietsster uit Groningen gerommel aan haar fietstas. Ook hier probeerde een onbekende man een tas uit de fietstas te hengelen. Het is bij een poging gebleven.

Op de K. de Vriezestraat werd een 69-jarige fietsster uit Groningen bijna slachtoffer van de hengelaar. Zij merkte op tijd gerommel aan haar fietstas en kon de diefstal voorkomen.

Volgens getuigen zou het gaan om een lichtgetinte man van 20 tot 30 jaar die zich per fiets verplaatst. De politie roept inwoners van Groningen op om extra voorzichtig om te gaan met waardevolle spullen in de fietstas.

Groningen: man rijdt in op collega

De politie heeft woensdagmiddag een 27-jarige man uit Veendam aangehouden. De man was aan de Wismarweg met een bedrijfsauto opzettelijk op een collega ingereden. De collega kon op tijd opzij springen, waardoor deze 51-jarige Stadjer niet gewond raakte. Aanleiding was een meningsverschil. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek. De auto zal worden teruggegeven aan de werkgever.

Groningen: te zwaar beladen voertuigen

De politie heeft bij een controle van aanhangers een drietal chauffeurs bevolen hun lading over te laden. Op de Weg der Verenigde Naties was de achteras van de vrachtwagen van een 27-jarige chauffeur uit Sleen 22,6% te zwaar beladen. Op het Damsterdiep werd een zandauto gecontroleerd. Hierbij was de achteras 20,2% te zwaar beladen. Ook deze 28-jarige chauffeur uit Muntendam moest een deel van zijn lading afladen.

Op het Gedempte Zuiderdiep moest een 49-jarige chauffeur uit Haren zijn aanhangwagen afkoppelen. Zijn auto mocht een aanhangwagen voortbewegen van maximaal 1600 kg. De aanhangwagen bleek echter 2860 kg te wegen (overschrijding 78,75%).

Groningen: bromfietsrijbewijs inleveren

Een 22-jarige bromfietser uit Groningen moest woensdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man reed zonder helm op zijn bromfiets door de Boteringesingel. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,35 promille alcohol. Hierop heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd.

Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft woensdag op diverse locaties in de stad Groningen verkeerscontroles gehouden. Aan de S.S. Rosensteinlaan en de E.Th.A. Thuessinklaan zijn ruim 500 voertuigen gecontroleerd: 14x rood licht, 6x geen gordel en 2x niet stoppen voor een voetgangersoversteekplaats.

Bij een controle aan de Turfsingel zijn zon 350 voorbijgangers gecontroleerd: 2x rood licht, 1x geen helm, 13x geen gordel en 5x overige overtredingen.

Op de Parkweg en de Van Idekkingeweg heeft de politie bij een verlichtingscontrole 29 fietsers bekeurd.

Winsum: auto in sloot

Op de Trekweg naar Onderdendam reed een 42-jarige bestuurder uit Groningen woensdagavond met zijn auto in een naast de weg gelegen sloot. De bestuurder verklaarde verblind te zijn door een tegenligger. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur van zijn auto kwijt. Met een paar natte voeten wist hij op het droge te klimmen. De auto werd door een takelbedrijf op het droge geplaatst.

Kantens: alcohol gebruiker

Op de Bredeweg werd woensdagavond een 33-jarige man uit Kantens aangehouden. De man bleek bij controle als bestuurder van een personenauto te hebben gereden terwijl hij teveel alcohol had gedronken. De blaastest gaf aan dat de man ruim 1.1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een boete opgelegd en een rijverbod.

Stadskanaal: voetganger loopt beenletsel op

Op het Beneluxplein raakte woensdagmiddag een 43-jarige vrouw uit Dersum (Dld) aan haar been gewond. De vrouw stak het plein over waarbij ze door een 77-jarige automobiliste uit Vledderveen werd aangereden. De vrouw moest tengevolge van de val op straat naar een ziekenhuis worden gebracht voor nader onderzoek.

Veendam: meisje mishandeld

Een 16-jarig meisje uit Tripscompagnie werd woensdag op de Weeverstraat ernstig mishandeld. Het slachtoffer wilde met haar fiets een tweetal jongens inhalen. Toen zij dat met haar fietsbel liet blijken aan de beide verdachten, versperden de beide heren haar de weg en begonnen haar fors uit te schelden. Nadat zij kans zag naast de verdachten te komen werd het slachtoffer tot stoppen gedwongen. De jongens begonnen haar aan de kleiding te trekken en zij kreeg een vuistslag in het gezicht. Hierna vertrokken de beide verdachten op de fiets. Het slachtoffer moest met een forse verwonding aan het oog en bloedneus naar een arts. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld, maar de verdachten nog niet kunnen aanhouden.

Middelstum: hennepkwekerij

In een woning aan de Florastraat heeft de politie woensdagavond een hennepkwekerij aangetroffen. Buurtbewoners waarschuwden de politie in verband met wateroverlast uit de woning. Nadat een raam was vernield konden agenten de woning betreden. Daar bleek een grote waterbak te zijn leeggelopen. De waterbak bleek te dienen om in een slaapkamer een hennepkwekerij te voorzien van water. De hennepkwekerij met ruim 280 planten werd ontmanteld en vernietigd. Ook de nodige apparatuur werd in beslag genomen. In de woning bleek illegaal stroom te worden afgenomen. De bewoner zal later worden gehoord.