Mind at Work scoort in de Aanval op de Uitval

22.02.2007 / 10:01 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Mind at work

Mind at work

Persbericht:

'Mind at Work scoort in 'de Aanval op de Uitval'.
De op risicojongeren gerichte activiteiten van Mind at Work zijn zeer succesvol. Mind at Work is actief op het gebied van jongeren met een aantal door de organisatie zelf ontwikkelde en in opdracht van de Gemeente Almere en Stichting Leerlingzorg Almere uitgevoerde projecten.

Het gaat hier o.a. om het project Almeerkans; een project voor Voortijdig Schoolverlaters uit het Voortgezet Onderwijs. Sinds januari
2004 worden jongeren met een risico op voortijdige uitval terug naar school begeleid om alsnog een startkwalificatie te behalen. Dit project heeft een succesrate van 80%.

Daarnaast is het schooljaar 2006/2007 het door Mind at Work ontwikkelde preventie-project 'Mind on Stage' van start gegaan, waarbij 3e-jaars VMBO-leerlingen middels een training voorbereid worden op hun stage. De doelstellingen van de training zijn het bewerkstelligen dat de leerlingen een positieve ervaring opdoen in het eerste contact met de arbeidsmarkt en het verbeteren van de motivatie en houding ten aanzien van stagelopen.

Tot slot voert Mind at Work sinds 2002 het project Meerwerk uit; een project waarbij ex-praktijkschoolleerlingen middels intensieve begeleiding naar de arbeidsmarkt geleid worden. Ook hier scoort de organisatie al jaren een uitstroom naar regulier werk en gesubsidieerde van gemiddeld 70%.

Nadere informatie over deze projecten kunt u verkrijgen via mail: info@mindatwork.org of telefonisch 036-5469570. U kunt vragen naar Debbie Siemons.