Politie Hollands Midden

Datum: 22 februari 2007

Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in De politie heeft donderdag 22 februari het rijbewijs ingevorderd van een 50 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Agenten controleerden de man in zijn auto rond 02.30 uur op de Burgemeester Bruinsslotsingel en stelden drankgebruik vast. Na zijn aanhouding volgde een ademanalyse waarvan de uitslag 575 ug/l (limiet 220 ug/l.) was. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Alphen a/d Rijn Verdachte van vernieling en brandstichting aangehouden De politie heeft woensdag 21 februari rond 23.00 uur op de Eksterstraat een 21 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Getuigen hadden de politie gemeld dat hij bij de bibliotheek ter hoogte van de Anne Frankkade twee lampen had vernield en een fiets op z'n kop had gezet. In de hal van een flat aan de Ortolaanstraat stak hij twee uit brievenbussen stekende kranten in de brand. Het vuur was uit zichzelf gedoofd maar had lichte brandschade veroorzaakt aan de brievenbussen. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Alphen a/d Rijn Politie houdt verdachte van diefstal fiets aan De politie heeft woensdagavond 21 februari een 24 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden als verdacht van diefstal van een fiets. In de middag was die fiets op de Pieter Doelmanstraat gestolen. De 20 jarige eigenaar deed daarvan aangifte. Deze man zag vervolgens dat de fiets op een verkoopsite op Internet aangeboden werd. Hij maakte een afspraak met de verkoper en lichtte de politie in. Rond 21.00 uur vond de ontmoeting op de Lupinesingel plaats. Het bleek inderdaad de gestolen fiets te zijn die aangeboden werd. De agenten grepen onmiddellijk in en hielden hem aan. In een kelderbox stonden nog twee fietsen waarvan er in ieder geval één was gestolen. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Alphen a/d Rijn Aanhouding voor diefstal of heling snorfiets De politie heeft woensdagavond 21 februari rond 19.55 uur op het Rijnplein een 14 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De jongen was in het bezit van een snorfiets waarvan de agenten ontdekten dat deze gestolen was. De jongen vertelde de snorfiets verkregen te hebben door ruiling. Daarmee zou hij zich nog wel schuldig hebben gemaakt aan heling. De politie makt dan ook proces-verbaal op.

Waddinxveen Snelheidscontrole Het vaste snelheidscontrolepunt aan de Henegouwerweg heeft in de week van 8 tot en met 14 februari 797 overtreders geregistreerd. Er passeerden in die periode 56.457 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid op het wegvak waar 50 km/h. de maximumsnelheid is, was 139 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus verwachten.

Waddinxveen Aanrijding Op woensdag 21 februari ontstond rond 18.30 uur op de kruising van de Juliana van Stolberglaan met de Kanaalstraat en de Kerkweg-Oost een aanrijding tussen een 34 jarige automobiliste uit Waddinxveen en een 18 jarige plaatsgenote die op een fiets reed. De automobiliste had haar plaatsgenote niet gezien en had aan haar voorrang moeten verlenen. Omdat de aanrijding met geringe snelheid gebeurde bleef de schade beperkt. De fietster werd nog wel voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis maar kon die avond het ziekenhuis weer verlaten.

Ouderkerk a/d Ijssel Snelheidscontrole De politie heeft woensdag 21 februari op de Lageweg een snelheidscontrole gehouden. Met behulp van de lasergun werden 6 overtreders vastgesteld. Zij kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid op het weggedeelte waar 50 km/h. de maximumsnelheid is, was 70 km/h.

Nieuwerkerk a/d IJssel Vernieling auto De politie doet onderzoek naar de vernielingen aan een auto van een bewoonster van het Lupineveld. De vernielingen vonden op twee momenten plaats. De eerste keer werden de twee buitenspiegels van de auto getrokken of getrapt. Dit gebeurde op het parkeerterrein aan het Klaproosveld en moet zijn gebeurd tussen zaterdag 17 februari 19.00 uur en maandag 19 februari 12.00 uur, De eigenaresse verplaatste haar auto vervolgens naar het Lupineveld. Dinsdagmorgen 20 februari rond 09.30 uur zag zij vervolgens tot haar schrik dat er met grijze verf op de auto tekeer was gegaan. Op de voorruit waren scheldwoorden geschreven en de koplampen waren geverfd. De politie heeft nog geen dader(s) kunnen aanhouden. In verband met het onderzoek vraagt de politie om mensen die iets van deze vernieling gezien hebben of iemand met verf hebben zien lopen in de omgeving van het Lupineveld, contact op te nemen met de politie in Nieuwerkerk aan den IJssel via 0900-8844.

------------------------------------------- einde berichtgeving ----------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --