Minder validen mobieler dankzij Hertz Care Fleet

22.02.2007 / 10:38 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Juniorsenior

Juniorsenior

Hertz introduceert aangepaste huuraut's voor rolstoelvervoer

Hoofddorp: Vandaag is de landelijke introductie van de allernieuwste huurauto's van Hertz: de Care Fleet, een serie aangepaste auto's voor minder validen. Als eerste introduceert Hertz een serie unieke Renault Kangoo's voor het vervoer van passagiers in een rolstoel. Later deze maand volgen ook auto's die door personen met een lichamelijke beperking zelf gereden kunnen worden.

Tot voor kort was de mobiliteit voor rolstoelgebruikers beperkt, zeker als het gaat om het vervoer per huurauto. Hertz vindt dat daar iets aan moet veranderen. Juist als het gaat om (incidenteel) vervoer van minder validen is het fijn als je ook een auto kunt huren die geschikt is voor rolstoelgebruikers. 'Wij vinden dat we hierin als autoverhuurbedrijf een belangrijke sociale rol te vervullen hebben,' aldus Henk van den Helder, algemeen directeur van Hertz.

Care Fleet

Hertz Nederland is met Aanpassingsbedrijf Bierman rond de tafel gaan zitten. Het resultaat is de Hertz Care Fleet: speciaal aangepaste huurauto's, die aan alle wensen van de gebruiker voldoet. Veiligheid, comfort en gebruiksgemak voor rolstoelgebruikers staan daarbij voorop. Uitgangspunt voor dit Care Fleet model is de Renault Kangoo 1.6-16v automaat in de Privilege-uitvoering. Het Fonds Gehandicaptensport ondersteunt dit initiatief voor de volle 100% en is daarom een samenwerkingsverband met Hertz aangegaan.

Aangepaste Renault Kangoo

De auto's van de Care Fleet hebben allemaal een vloerverlaging van 136 cm lang en 82 cm breed met een korte aluminium oprijplaat (55 cm). De vloerverlaging werkt op basis van een elektro/hydraulisch knielsysteem. De auto wordt aan de achterzijde door twee cilinders naar beneden getrokken waardoor een kleine hellingshoek ontstaat. Hierdoor kan de rolstoel gemakkelijk naar binnen. Deze speciale Renault Kangoo's van Hertz hebben een inrijhoogte van 140 cm en een inwendige rolstoelhoogte van 145 cm. De auto's zijn bovendien voorzien van een extra dakraam, wat wel zo prettig is tijdens het vervoer.

Tot voor de deur

Bij elke vestiging van Hertz is een aangepaste Renault Kangoo voor Euro 79,- per dag te huren. Het is zelfs mogelijk om tegen een extra toeslag de auto voor de deur af te laten leveren. Klanten die een aangepaste Renault Kangoo van Hertz willen huren kunnen hun reservering telefonisch doorgeven op 0900-25 34 37 89 Euro 0,15 cpm). In de loop van de tijd zal online reserveren op www.hertz.nl ook mogelijk zijn.

Over Hertz

Hertz is s'werelds grootste autoverhuurmaatschappij met meer dan 7.600 corporate vestigingen in meer dan 150 landen en een jaarlijkse vlootaanschaf van meer dan 500.000 voertuigen en 25 miljoen transacties per jaar (1 per seconde!). Hertz is een gevestigde naam in het overzicht van de top 100 'meest sterke merknamen ter wereld'. Met 40 vestigingen is Hertz ook in Nederland sterk vertegenwoordigd.

www.hertz.com

Einde persbericht


---