Gemeente Coevorden

Nieuwe binnenhavens en bastions in Bogas-gebied

In het centrum van Coevorden wordt in het komende jaar veel gebouwd. In de afgelopen twee weken heeft u al kunnen lezen dat er twee nieuwe bruggen komen en dat de Weeshuisweide opnieuw ingericht wordt. Deze week de plannen voor de openbare ruimte in het Bogas-gebied.

In het Bogas-gebied worden aan weerszijden van de Bentheimerstraat twee binnenhavens gegraven en wordt de `groen-blauwe ring' aangelegd langs de Spoorsingel en de Melkkade. Deze ring bestaat uit een herinrichting van deze beide straten en de aanleg van twee bastions: Bastion Utrecht op de hoek Spoorsingel en Bastion Zeeland op de hoek Melkkade. De ontwerpen van deze twee bastions sluiten aan bij het Bastion Holland aan de Dwenger.

Vestingstructuur

De Spoorsingel en de Melkkade worden beide doodlopende straten voor het autoverkeer; voetgangers en fietsers kunnen via de twee bruggetjes over de nieuwe havens wel hun route vervolgen. Tegelijk met het werk in het Bogas-gebied wordt ook de vestingstructuur in de binnenhaven aan de Haven aangelegd. Vanaf de plaats van de brandweerkazerne aan de Haven tot aan het Arsenaal wordt de kade gereconstrueerd. Al deze werkzaamheden worden in het komende jaar uitgevoerd.