Politie Haaglanden

Persberichten 22 februari

Haaglanden, 22-02-2007

Overvaller aangehouden
Den Haag De politie heeft op woensdag 21 februari omstreeks 08.40 uur op de kruising Valkenboslaan/Cartesiusstraat een 42-jarige Turkse man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De verdachte zou even daarvoor onder bedreiging van een mes een café aan de Vlierboomstraat hebben overvallen. De caféhouder een 64-jarige Hagenaar raakte hierbij gewond aan zijn hand. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het bureau en is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Over de rooie
Den Haag Een fietser die op de Laan van Meerdervoort door rood licht reed ging over de rooie toen hij werd aangehouden. Woensdag 21 februari zag een agent om 11:00 uur een 18-jarige fietser door rood licht rijden en hield deze staande. Daarop gaf de fietser de agent een grote mond en weigerde zijn identiteitsbewijs te laten zien. De fietser is daarop aangehouden een meegenomen naar het politiebureau, waar ook de wachtcommandant een grote mond kreeg. Hij kreeg een proces-verbaal.

Weg rijbewijs en auto
Den Haag In de vroege ochtend van donderdag 22 februari werd op de Elandstraat een 26-jarige automobilist aangehouden, die nogal slingerend reed. Hij blies op het politiebureau 445 ugl. Omdat de man een beginnend bestuurder was werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij bleek echter zijn rijbewijs niet bij zich te hebben, waarop zijn auto in bewaring werd genomen. Na inleveren van het rijbewijs mag de auto weer worden meegenomen.

Dader steekpartij aangehouden
Den Haag Op het Buitenhof is donderdag 22 februari een verdachte van een steekpartij aangehouden. Agenten troffen om 01:00 uur na een melding van een vechtpartij twee mannen aan, waarvan een 22-jarige man een bebloed gezicht had. De andere man probeerde te ontsnappen door achterop de fiets van een langsfietsend meisje te springen, maar werd aangehouden. De eerste man verklaarde dat de ander hem in het gezicht had gestoken. Bij fouillering werd in de kleding van de 30-jarige verdachte drugs aangetroffen. Het steekwapen werd later teruggevonden op het Buitenhof. De politie doet nader onderzoek.

Met dubbele broek de deur uit
Den Haag Een 32-jarige vrouw is woensdag 21 februari aangehouden voor de diefstal van twee onderbroeken. Winkelpersoneel zag haar met twee onderbroeken in de paskamer verdwijnen, maar toen zijn weer uit de paskamer kwam waren de onderbroeken weg. Ze had er eentje aangetrokken, de andere had ze in haar tas gestopt. In overleg met de Officier van Justitie krijgt zij een passende straf.

Verdachte beledigt politieagent
Den Haag Een 25-jarige automobilist die op een invalidenplaats parkeerde bleek ook geen rijbewijs, kentekenbewijs en identiteitsbewijs bij zich te hebben. Een agent zag op woensdagmiddag 21 februari dat de auto op de Gedempte Gracht op een invalidenparkeerplaats stond en schreef een bekeuring uit. Daarop kwam de eigenaar uit een winkel gestormd en begon te schelden. Toen ook rijbewijs, kentekenbewijs en identiteitsbewijs ontbraken werd hij aangehouden. Op het politiebureau was hij een stuk vriendelijker en bood zijn excuses aan.

Veelpleger in de kraag gevat
Den Haag Een winkeldief die woensdagmiddag 21 februari werd aangehouden in de Vroom & Dreesman bleek al het een en ander op haar kerfstok te hebben. De 26-jarige vrouw werd betrapt op het stelen van een damesjas, een flesje parfum en een giftset. Op het politiebureau bleek zij nog 22 dagen hechtenis tegoed te hebben. Bovendien had de vrouw een winkelverbod. Zij wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

In slaap gevallen tijdens aanhouding
Den Haag Een 42-jarige automobilist is woensdag 21 februari in slaap gevallen tijdens zijn aanhouding. De man werd staande gehouden omdat de linker buitenspiegel ontbrak. Op de vraag of hij zijn papieren bij zich reageerde man vrij traag. Tijdens het wachten op vervoer naar het politiebureau viel de man in slaap. Aan het bureau bleek dat de man zonder rijbewijs reed en onder invloed verkeerde. Daarop werd hij aangehouden. Hij moest een bloedproef ondergaan.

Wanbetaler negeert stoplicht
Den Haag - Politieagenten zagen woensdag 21 februari rond 21.30 uur een 45-jarige automobilist uit Den Haag twee maal het rode stoplicht negeren op de Rijswijkseweg. De verdachte had zijn voertuig niet verzekerd en niet APK laten keuren. Hij kon zich ook niet legitimeren. Uit onderzoek bleek dat de 45-jarige voor ruim 500 aan boetes en een gevangenisstraf van twee weken open had staan. De politie sloot hem in.

Politie vangt bromfietsdieven
Den Haag - De politie zag woensdag 21 februari rond 09.00 uur een snorfiets midden op de Jaap van Edenweg ter hoogte van de Uithof liggen. Omstanders vertelden dat zij een groepje jongeren bij de bromfiets hadden gezien. Toen het groepje de politie aan zag komen, lieten zij de bromfiets los en renden de schaatsbaan binnen. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets als gestolen opgegeven stond. Tijdens een zoektocht in het schaatscomplex, konden de agenten aan de hand van een goed signalement, vijf jongens van 14 en 15 jaar uit Den Haag aanhouden. Alle vijf kregen een proces-verbaal.

Dronken naast bromfiets
Leidschendam Een 33-jarige bromfietser uit Voorschoten raakte 22 februari om 00.50 uur gewond toen hij viel met zijn bromfiets. Politieagenten troffen het slachtoffer aan met een bebloed gezicht op het Doornenburg. Uit voorzorg is de bromfietser vervoerd naar het ziekenhuis waar bleek dat het slachtoffer een gebroken oogkas had. De 33 jarige, die alcohol gedronken had, moest tevens een bloedproef ondergaan.

12-jarige gewond bij aanrijding
Rijswijk - Een 26-jarige Haagse automobiliste verleende woensdag 21 februari rond 08.30 uur geen voorrang aan een 12-jarige fietsster uit Rijswijk. Het meisje reed op de Sir Winston Churchillaan vanaf de Prof. Meijerslaan en ging in de richting van de Schaapweg. De automobiliste reed op de Schaapweg in de richting van de Sir Winston Churchilllaan. Op de rotonde verleende de automobiliste geen voorrang en reed haar aan. De GGD behandelde het meisje op de locatie en daarna kon zij met haar moeder mee naar huis.

Ontploffing papiercontainer
Schipluiden - Bewoners schrokken gisteravond rond 22.15 uur van een ontploffing op de Dorppolderweg. Op een parkeerplaats stond een papiercontainer in de brand. Vermoedelijk heeft iemand vuurwerk in de container gegooid, waardoor deze vlam vatte en geheel ontzet raakte.

Verkeerscontroles in het Westland
Westland- De politie hield woensdag 21 februari tussen 07.00 uur en 16.30 uur diverse verkeerscontroles. Op de Galgeweg kregen 192 van de 918 repasseerden automobilisten een bekeuring, omdat zij de maximumsnelheid van 60 km/u overtraden. De hoogst gemeten snelheid was daar 90 km/u. Agenten hielden op de Maasdijk in Naaldwijk tussen 10.00 uur en 10.30 uur een gordelcontrole. Daar kregen drie betrokkenen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Op de Zwethlaan overtraden 16 automobilisten tussen 12.00 en 14.00 uur de maximumsnelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u. Tussen 12.30 en 16.30 uur kregen zeven automobilisten op de Koningin Julianaweg in s-Gravenzande een bekeuring voor het rijden zonder gordel.

Bus Connexxion aangereden
Delft Een buschauffeur van Connexxion reed gisteren woensdag 21 februari op de Watermanweg in de richting van de Schoenmakerstraat. Uit tegenovergestelde richting kwam een personenauto die werd bestuurd door een 26-jarige inwoner uit Delft. De 43-jarige buschauffeur schatte goed in dat de bestuurder van de personenauto de bocht aldaar niet zou gaan halen en remde af en bleef wachten. Hij bleek gelijk te krijgen want de personenauto haalde de bocht niet en reed tegen de bus aan. Gelukkig bleef het dus alleen bij blikschade. De auto van de man raakte dusdanig zwaar beschadigd dat deze direct naar de sloop kon.

Oplichters aangehouden
Delft De politie hield woensdag 21 februari bij een groot winkelbedrijf aan de Olaf Palmestraat twee mannen van 20 jaar, beiden afkomstig uit Rotterdam aan. De mannen worden er van verdacht in het winkelbedrijf het prijskaartje van een artikel te hebben verwisseld. Zij plakten een goedkope prijs op een doos en rekende die vervolgens af bij de kassa. Helaas voor hen bleek dat de beveiliging de wisseltruc doorhad waarna de politie werd gebeld. Beide mannen kregen een proces-verbaal.

Proces-verbaal voor rijden onder invloed
Delft Een 46-jarige vrouw uit Delft heeft vannacht donderdag 22 februari omstreeks 02.40 uur tijdens een autocontrole een blaastest moeten afleggen. Na de test is de vrouw aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Daar blies zij 205 ugl. Omdat de vrouw ook drugs had gebruikt werd van haar ook een bloedproef afgenomen.

Vuurwerkafsteker aangehouden
Pijnacker Een 13-jarige jongen uit Pijnacker is gisteren woensdag 21 februari om 07.30 aangehouden na het afsteken van vuurwerk op de Nootdorpseweg. De jongen stak het vuurwerk af juist toen er een politieman voorbij reed. Deze heeft de jongeman meteen aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal.

Hennepkwekerij achter kapperszaak
Delft Politieagenten constateerden woensdag 21 februari om 12.45 uur dat achter een kapperszaak aan de Beethovenlaan in een aanpandig perceel een hennepkwekerij was opgericht. Nadat de deur was verbroken bleek dat er 425 hennepplanten aanwezig waren. Tevens was er sprake van illegale stroomtoevoer via de kapperszaak. Een 33-jarige Delftenaar werd aangehouden. Politieagenten ontruimden de kwekerij. In een woning aan de Cesar Frankstraat ontdekte de politie woensdag 21 februari om 14.00 uur eveneens een hennepkwekerij. Hier werden 283 hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen. Ook in deze woning werd de stroom illegaal afgetapt. De bewoner was niet thuis. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. In beide gevallen kwam de politie de kwekerijen op het spoor via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Bureau Delft via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Man mishandelt vrouw in café
Delft Politieagenten hielden woensdag 21 februari om 13.40 uur in een café aan de Verwersdijk een 37-jarige Hagenaar aan. De man mishandelde een 32-jarige vrouw eveneens uit Den Haag. Hierna sloot de man de vrouw in het café op. Zij wist zich echter in vrijheid te brengen door een ruit te verbreken. Politieagenten konden hierna de man aanhouden. De man werd aan het bureau gehoord en kreeg een dagvaarding.

Minderjarigen plegen winkeldiefstallen
Zoetermeer Vier minderjarigen uit Zoetermeer en Pijnacker in de leeftijd van 13 tot 15 jaar zijn woensdag 21 februari om 12.30 uur betrapt toen zij pennen meenamen uit een warenhuis aan het Theaterplein. Iemand van de beveiliging zag de vier pennen pakken en deze in hun zak stoppen. Politieagenten namen de vier minderjarigen mee naar het bureau waar ze allemaal een proces-verbaal kregen.

Zitten voor boete
Zoetermeer- Politieagenten controleerden 21 februari om 10.30 uur een automobilist op de Rijksweg A-12. De 50-jarige bestuurder uit Zoetermeer bleek nog voor 1233,- aan boetes te hebben openstaan. Ook bleek dat zijn auto niet verzekerd was. Omdat de Zoetermeerder de openstaande boetes niet kon betalen is hij voor 12 dagen gaan zitten.

Man gewond na aanrijding
Zoetermeer Vanochtend donderdag 22 februari ontstond er op de Europaweg in de richting van de Afrikaweg een aanrijding waarbij vijf autos betrokken waren.
Drie bestuurders stonden met hun auto te wachten bij een rood verkeerslicht. De vierde auto die kwam aanrijden kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste achter op de rij voor hem wachtende automobilisten.
Deze bestuurder, een 34-jarige man uit Zoetermeer, raakte gewond en moest uit zijn auto geknipt worden. Een automobilist die achter hem reed botste vervolgens weer op deze auto. Het slachtoffer dat door de brandweer uit de auto werd bevrijd is naar het Langeland ziekenhuis vervoerd. Na behandeling kon de man weer naar huis