Gemeente Haaksbergen

Gebiedsmakelaar gaat aan de slag

P E R S B E R I C H T

2007/05

Haaksbergen, 22 februari 2007

Om bij plattelandsontwikkeling te helpen

Gebiedsmakelaar gaat aan de slag

HAAKSBERGEN Door het inzetten van een onafhankelijke gebiedsmakelaar willen burgemeester en wethouders de vernieuwing van het landelijk gebied in Haaksbergen een extra impuls geven. B&W hebben de heer T.C. (Tom) Jannink van adviesbureau Eeckhof te Ambt Delden aangetrokken om die rol twee dagen per week gedurende een periode van twee jaar te vervullen. In totaal is hij 100 dagen per jaar beschikbaar.

De provincie Overijssel vindt een vitaal platteland zo belangrijk dat zij een belangrijk deel van de kosten van de gebiedsmakelaar voor haar rekening wil nemen.

Een gebiedsmakelaar vormt voor de bewoners en ondernemers in het buitengebied het

aanspreekpunt voor hun initiatieven en ideeën voor plattelandsvernieuwing, stimuleert hen deze te ontwikkelen en helpt hen, met zijn kennis van regelingen en subsidies en goede contacten, om er kansrijke projecten van te maken. Hij fungeert ook als brug naar de gemeente en andere overheden.

De gebiedsmakelaar krijgt ondermeer als taak om per jaar - 10 van de reeds bij de gemeente ingediende kansrijke projectideeën (80 stuks) te helpen realiseren. Het is aan hem om eventuele obstakels voor realisatie weg te nemen, zodat de gemeente de verzoeken formeel in procedure kan nemen.

Bereikbaar

De heer Jannink heeft al de nodige ervaring opgedaan bij het realiseren van reconstructieprojecten in het landelijk gebied van Zuidwest Twente en heeft dus de nodige kennis en een breed netwerk in de regio. Hij start zijn werk op 5 maart 2007 en is vanaf die datum op de dinsdag en woensdag door elke bewoner in het buitengebied met vernieuwende plannen te bereiken onder telefoonnummer (074) 291 99 00 of (06) 104 19 491