Gemeente Heemskerk


donderdag, 22 februari 2007

Werkzaamheden in Assumburg-Oud Haerlem

HEEMSKERK - Volgende week wordt een terrein in park Assumburg-Oud Haerlem 'ingepakt' door middel van een foliescherm langs de aanwezige sloten en vaarten. Het gaat om de plek die nu in gebruik is door de Hondenvereniging. Het 'inpakken' van dit terrein - de toekomstige bouwlocatie van de woningen uit het plan Assumerhof - gebeurt naar aanleiding van de uitkomsten van een uitgevoerd flora- en faunaonderzoek.

Uit dit verplichte onderzoek bleek dat de rugstreeppad is aangetroffen in dit gebied. Rugstreeppadden zijn een beschermde diersoort. Om toch te kunnen bouwen, is een ontheffing van de provincie noodzakelijk. Deze ontheffingsaanvraag wordt momenteel door de Milieudienst IJmond voorbereid.
Bij een ontheffingsaanvraag dienen zogenoemde mitigerende en compenserende maatregelen getroffen worden. Op korte termijn wordt daarom het foliescherm aangelegd om enerzijds te voorkomen dat er meer rugstreeppadden op het terrein komen en anderzijds de thans slapende aanwezige exemplaren ergens in mei van dit jaar te kunnen vangen en uit te kunnen zetten in een speciaal aan te leggen paddenpoel binnen het park.

---