Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen, 22-02-2007

Aanrijding met letsel
UBBENA Een 59-jarige man uit Schoonoord en een 68-jarige vrouw uit Eesergroen zijn woensdagavond door het ambulancepersoneel gecontroleerd in verband met nekklachten. De man reed op de Asserstraat en kon nog net remmen voor een bus die wilde inparkeren. Een 41-jarige man uit Leek kon niet meer tijdig remmen en botste achterop de auto van de man en vrouw. In het kader van botsen is blazen werd van beide bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te hebben gedronken. (BPS 07-115565)

Rijden onder invloed
EMMEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een man aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man blies op het bureau 240 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.(BPS 07-115600)

Politie houdt verkeerscontroles
SCHOONOORD Woensdagmiddag heeft de politie in de omgeving van Schoonoord een verkeerscontrole gehouden. Vijf bestuurders werden bekeurd wegen het rijden zonder gordel, één voor het niet handsfree bellen, één voor het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs en één voor het niet hebben van een kentekenplaat op de aanhanger. (BPS 07-115586)
NIEUW DORDRECHT De politie heeft woensdagavond een alcoholcontrole gehouden op diverse locaties. In totaal is van 273 bestuurders een blaastest afgenomen. Er zijn verbalen uitgedeeld aan bestuurders wegens het rijden met onjuiste verlichting (1x), het niet dragen van een gordel (2x) en het niet kunnen tonen van een rijbewijs (2x). (BPS 07-115592)

Getuigenoproep diefstal lood en zink
GASSELTE Onbekenden hebben woensdagmiddag een garagebox opengebroken achter een woning aan de Bosweg. Uit de garage is onder meer zink en lood weggenomen. Het signalement van de daders luidt als volgt. Het zou gaan om drie blanke mannen die allen baseballpetjes droegen, één van de mannen droeg geen jas maar had meerdere tatoeages op zijn armen. Mogelijk reden de mannen in een rode personenauto met daarachter een aanhangwagen. De eigenaar deed aangifte. De politie vraagt getuigen die iets verdachte hebben gezien of meer weten over de daders, zich te melden via 0900-8844. (BPS 07-115504)

Winkeldief aangehouden
BEILEN De politie heeft woensdagmiddag een 33-jarige man (huidige woonplaats nog onbekend) aangehouden op verdenking van diefstal uit een drogisterij aan de Brinkstraat. Omdat er nog diverse aangiftes liggen tegen deze man van diverse drogisterijen uit Nederland is de man na overleg met Justitie in verzekering gesteld. (BPS 07-115467)

Bekeuring voor posterplakker
COEVORDEN De politie heeft woensdagmiddag een 21-jarige jongen uit Emmen bekeurd wegens het plakken van poster zonder vergunning. Hij werd betrapt toen hij posters aan het plakken was op een regelkast bij de verkeerslichten een Europaweg.
(BPS 07-115549)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema, tel. 0592 - 45 1280.